'Uçakların bakım sorumluluğu kime ait' sorusuna THK kayyım heyeti başkanından yanıt: THK'ya ait

'Uçakların bakım sorumluluğu kime ait' sorusuna THK kayyım heyeti başkanından yanıt: THK'ya ait
THK kayyımı Aşçı'nın uçakların bakım sorumluluğunun kime ait olduğu yönündeki soruya 'Bakım yapma sorumluluğu Türk Hava Kurumu'nun kendisindedir' yanıtı şaşkınlık yarattı.

Türkiye'de başlayan orman yangınları nedeniyle bir kez daha siyasetin gündemine giren iktidar tarafından işlevsizleştirilen Türk Hava Kurumu uçakları ile ilgili Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'dan skandal bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin "Kullanılabilecek kapasitede değiller" açıklaması sonrası konuşan Aşçı "Uçaklara bakım yapılması için öngörülen maliyet 4 milyon dolar" dedi. 'Bakım sorumluluğu kimde?' sorusuna ise Aşçı "Ben başkan değilim, kayyum heyeti başkanıyım" cevabını verdi.

Orman yangınlarıyla ilgili birlikte yeniden siyasetin gündemine giren THK’nın uçaklarıyla ilgili THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Habertürk TV'ye konuştu.

Aşçı, uçmayan uçaklarla ilgili, sivil havacılık gereği yapılması gereken bakımların yapılmadığını itiraf ederek şunları kaydetti: "Sivil havacılık otoriteleri gereği yapılması gereken bakımlar yapılmadığı için uçabilir halde değiller. Dolayısıyla uçaklar hangarda çalışabilir halde tutulmuyor. Biz elimizdeki ekiple bu uçakların günlük bakımını yapıyoruz. Esasen biz ihale kanununa göre hizmet veren kurum konumundayız."

‘BAKIM SORUMLULUĞU KİME AİT?’ SORUSUNA SKANDAL CEVAP

Aşçı, THK yöneticisi olarak bakım sorumluluğunun kime ait olduğu yönündeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Bakım yapma sorumluluğu Türk Hava Kurumu'nun kendisindedir. Ben Türk Hava Kurumu kayyım heyeti başkanıyım. Burada yönetim krizi oluşmuş, finansal kriz oluşunca 2019 yılında yönetim el çektirildi, biz 3 kişilik bir kayyım heyeti olarak buraya atandık, finansal krizi çözelim diye."

‘MALİYETİ 4 MİLYON DOLAR’

Uçakların bakım maliyetinin 4 milyon dolar olduğunu ifade eden Aşçı, "Kurumun şirketlerinin 1 buçuk milyar lira bankalara borcu var. Bu uçaklara bakım yapılması için öngörülen bakım maliyetleri 4 milyon dolar. 4 milyon dolar finansmanı ben sağlayacağım, bu uçaklar ihalelere girecek ancak o zaman kullanabilirim. Bizim uçaklarımızın motor tipleri itibariyle artık şartları sağlamıyoruz, bu uçaklar 2020 yılından itibaren kullanılmıyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar