'Tır şoförü istihdamı Türkiye'de de ciddi sorun olacak'

'Tır şoförü istihdamı Türkiye'de de ciddi sorun olacak'
'İthalatı kısıtlayan tedbirler neticesinde ihracat yükünü taşıyan araçlar boş dönüş yapıyor, bu da maliyet artışlarını ciddi oran da etkiliyor.'

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, Brexit sonrası İngiltere'nin yaşadığı gibi Türkiye'de de tır şoförlerinin istihdamında sorun yaşanabileceğini söyledi.

Pandemiden dolayı dünyada yaşanan tedarik sıkıntısının üstesinden gelinmesi için izlenmesi gereken adımları Bloomberg HT’ye anlatan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, ithalat ve ihracat dengeziliğinin acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

Ulusoy, ithalatı kısıtlayıcı tedbirler çerçevesinde ülkemizden ihracat edilen yükleri taşıyan araçların boş dönüş yaptıklarını, bu durumun da maliyet artışlarını çok ciddi etkilediğini aktardı.

ŞOFÖRLER BİZDE DE CİDDİ PROBLEM OLACAK

Türkiye'de şoför istihdamının çok ciddi bir problem olacağını da vurgulayan Ulusoy, personel istihdamında problem yaşandığını söyledi. Şoförlerin yaş ortalamasının gittikçe yükselmeye başladığını ve 'Z' kuşağında uzun yollarda zorlu şartlarda çalışabilecek personel sıkıntısı yaşanacağını öngören Ulusoy bunun örneğini şimdilerde Brexit sonrasında İngiltere'nin yaşadığını söyledi.

Öne Çıkanlar