TKP, Demokrasi İttifakı toplantısına katılmama kararını açıkladı

TKP, Demokrasi İttifakı toplantısına katılmama kararını açıkladı
Demokrasi İttifakı toplantılarına katılmama kararı alan TKP'nin açıklamasında "Herkesin ittifaklar konusundaki tutumunu netleştirmesi en sağlıklısıdır" denildi.

HDP’nin çağrısıyla oluşturulan ve sekiz sol, sosyalist, devrimci yapının katıldığı çalışmanın iilk toplantısına katılan Türkiye Komünist Partisi (TKP) 26 Şubat’taki ikinci toplantıya katılmayacağını açıkladı.

TKP'nin açıklamasında, "Daha önce 18 Ocak tarihinde HDP'nin daveti ile gerçekleşen ve sekiz siyasi oluşumun bir araya geldiği toplantının devamı niteliğinde 26 Şubat günü gerçekleşecek toplantıya katılmayacaktır" denildi.  Açıklamada şunlar kaydedildi:

'ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ALGISI RAHATSIZLIĞI'

"Partimiz ilk toplantının öncesinde basında gündem yapılmasına ve toplantının gündeminde olmamasına karşın "Üçüncü İttifak kuruluyor" algısının yaratılmasına dönük rahatsızlığını toplantıya katılanlarla paylaşmıştı. Ne yazık ki tablo ikinci toplantı öncesinde de ortaya çıkmış, toplantının gündeminde olmayan "ittifak"ın adının bile kimilerince belirlendiği görülmüştür. Bu aşamadan sonra toplantının başka bir zemine taşınmasını ve daha önce konuştuğumuz içerikte bir işbirliğinin yollarını açmasına yardımcı olmasını mümkün görmüyoruz.

Gelinen bu noktada, artık herkesin ittifaklar konusundaki tutumunu netleştirmesi ve bu doğrultuda adımlar atılması en sağlıklısıdır. Partimiz daha önce birkaç kez açıkladığı ittifaklarla ilgili görüşlerini kısa bir süre sonra daha ayrıntılı ve somut bir biçimde kamuoyu ile paylaşacaktır."

Öne Çıkanlar