Tokat'ta 227 öğrenci, 14 öğretmen Covid-19'a yakalandı: 42 sınıf karantinada

Tokat'ta 227 öğrenci, 14 öğretmen Covid-19'a yakalandı: 42 sınıf karantinada
Eğitim Sen, kentte bir okul müdürünün de koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından karantina haberleri de gelmeye başladı.

Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Filiz Canbay Konuk, okulların açılmasının 2 ve 3. haftasında 13-23 Eylül arasında yapılan testler sonucunda kentte toplamda 227 öğrenci ve 14 öğretmenin Covid-19'a yakalandığını söyledi.

OKULLAR BİRLEŞTİRİLİNCE KALABALIK ARTTI, KOŞULLAR VE KURALLAR ONA GÖRE DÜZENLENMEDİ

Vakaların bu kadar hızlı artmasında başlıca sebepleri de sıralayan Konuk, "Bunun nedeni farklı okulların depreme dayanıklılık çalışması yüzünden birleştirilip ikili eğitime başlaması, ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerinin 40 dakika olması ve teneffüs saatlerinin havalandırma ve dezenfeksiyon için yeterli sürede olmamasıdır" dedi.

SINIFLAR 40 KİŞİ

Duvar’ın haberine göre sınıfların ortalama 40 kişiyi bulduğunu ifade Filiz Canbay Konuk "Öğrenciler arasındaki yeterli fiziksel mesafeyi sağlamakta sıkıntı çıkmaktadır. Bu yüzden de öğrencilerin ve öğretmenlerin temas oranları artmakta ve bu da vakaların artmasına neden olmaktadır" diye konuştu. Konuk ayrıca "Aşılanan öğrenci sayısının aşısızlara oranla çok az olduğu ve hizmetli sayısının yetersizliği gözler önündedir" ifadelerini kullandı.

42 SINIF KARANTİNADA, BİR OKUL MÜDÜRÜ YOĞUN BAKIMDA

Kentte 42 sınıfın karantinada olduğunu belirten Konuk, bir okul müdürünün de yoğun bakımda yattığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar