TÜSİAD'tan referandum çağrısı

TÜSİAD'tan referandum çağrısı
Referandum sonuçları üzerindeki şaibe iddialarıyla ilgili TÜSİAD'tan bir açıklama geldi ve 'Yargı tarafsızlığına zarar verecek şüpheleri kaldırın' uyarısı yapıldı

POLİTİKA- Uzun süredir siyasi gelişmelerle ilgili bir açıklama yapmayan TÜSİAD, referandum sonuçları üzerindeki şaibe iddialarının kaldırılması çağısında bulundu. 

Hukukun bağımsızlığı ilkesinin zarar görmemesi gerektiği uyarısında bulunan TÜSİAD, Başkanı Erol Bilecek, işleyen bir demokrasinin şart olduğunu belirtti. 

"Türkiye'nin sahip olduğu olumlu karnenin kesinlikle değişmemesi gerekiyordu. Tarihimizin en önemli seçimlerinden birinin seçim güvenliği anlamında zedelenmesi, üzücü oldu" dedi. Önümüzde onlarca seçim olacağına işaret eden Bilecik, "Ama oluşacak şüphe, seçimlerden bile daha önemli olacak. Böyle bir mirasa sahip olduk. Umarım bu önümüzdeki günlerde farklı bir değişime uğrar" ifadelerini kullandı.

Yargı erkinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda düzenlemelerin acilen devreye alınması gerektiğini vurgulayan TÜSİAD Başkanı, "Onun tarafsızlığını ortadan kaldıracak şüpheler sonlandırılmalıdır. Adil yargılama ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere pek çok hak genişletilmeli. İnternet ve bilgiye erişim hakkının zedeleniyor olmasını, bizim gibi gelişmekte olan bir ülke hak etmiyor" dedi.

Öne Çıkanlar