'Defalarca engelleseniz de yine geleceğiz'

'Defalarca engelleseniz de yine geleceğiz'
Ailelerin Bakırköy ve Gebze cezaevi önünde gerçekleştirdikleri nöbet eylemi bugün de devam etti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevinde çocuklarının başlatmış olduğu açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine ses vermek için Bakırköy L Tipi Cezaevi önünde ailelerin sürdürdüğü oturma eylemi nöbeti bugün de devam etti. E 5 Otoyolu üzerinde bulunan çocuk sitesi otobüs durağında bir araya gelen ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Züleyha Gülüm ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar destek verdi. 

‘AÇIKLAMA İÇİN İZNE GEREK YOK’

Otobüs durağı önünde toplanmaya başlayan ailelerin yanına kısa sürede gelen polis, HDP milletvekili Züleyha Gülüm’e, "Ailelere dağılmalarını söyleyin, kaymakamlık kararı var, eylem, gösteri, yürüyüş yasak" diye belirtti. Gülüm, "Basın açıklamaları ve oturma eylemleri için izin alınmasına gerek yok. Mitinglerde ise bildirim yapılır" diye hatırlattı. 

Aileler otobüs durağındaki bekleyişlerine devam edince polis, "Dağılın, dağılmadığınız takdirde müdahale edeceğiz. Yapmış olduğunuz eylem yasal değildir" diye anons yaptı. Bir süre daha durak çevresindeki bekleyişlerini sürdüren aileler, daha sonra Şirinevler Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 

SLOGANLAR VE ZILGITLARLA YÜRÜDÜLER

Yürüyüşte "Bijî berxwedana zindana" sloganları atan ailelere polis, "Slogan atılmaya devam edilirse müdahale edeceğiz" diye engel çıkarmak istedi. Polisin söylediklerini dikkate almayan aileler, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Meydan’da bulunan HDP İlçe binasına kadar yürüdü. 

‘ALLAH KABUL ETMESİN’

İlçe binasında eylemlerinin engellenmesine ilişkin açıklama yapan Nesibe Başaran, açlık grevinde olan çocuklarının taleplerine kulak veriline kadar eylemlerine devam edeceğini belirtti. Başaran, "Bizi öldürseler de biz geleceğiz. Çünkü artık evimizde rahat oturamıyoruz, duramıyoruz. Yeter artık.  Çocuklarımız açlıktan ölüyor. Bizleri burada copluyorlar. İnsanlık ölmüş mü? Bunları yapanları Allah kabul etmesin, Allah kabul etmesin" diyerek tepki gösterdi.

GEBZE'DE DE EYLEM VARDI: DEFALARCA ENGELLESENİZ DE YİNE GELECEĞİZ

İmralı tecridine karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi ve ölüm orucuna karşı annelerin, Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önündeki eylemi bugün de devam etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze ilçe binasında toplanan ailelere, milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ile çok sayıda yurttaş eşlik etti. HDP ilçe binası önünde araçlarına binerek, cezaevine hareket eden ailelerin önü Bağdat Caddesi’nde polislerce kesildi. 

Araçlarından indirilen ailelerin GBT'si yapıldı. Polisler ailelerin cezaevi önüne gitmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Anneler bunun üzerine engellenen caddede oturma eylemi gerçekleştirdi. Daha sonra polisler, anneleri zorla araçlarına bindirdi. 

ENGELE RAĞMEN OTURMA EYLEMİ 

Bir grup anne ve HDP Milletvekili Ayşe Sürücü ise, polisin engeline rağmen cezaevinin önüne giderek, oturma eylemi gerçekleştirdi. Polis, anneleri daha sonra zorla yerlerinden kaldırdı. Arabaya bindirilmeye çalışılan tutuklu anneleri "Biz anneyiz, bize bu şekilde davranamazsınız. Defalarca engellesiniz yine geleceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Annelerin eylemi yarın yine aynı saatte devam edecek. (MA)

Öne Çıkanlar