Twitter sivrisineği tehdit eden kullanıcıyı bloke etti

Twitter sivrisineği tehdit eden kullanıcıyı bloke etti
'Kendi halimde televizyon izleyerek dinlenmeye çalışırken ne diye gelip beni ısırırsın?' diye yazmıştı.

YAŞAM - Sanal suçlarla etkin mücadele edebilmek için yapay zeka odaklı radikal önlemler alan Twitter ne kadar 'ciddi' olduğunu gösterdi. Kendisini rahatsız eden sivrisineğe 'ölüm tehdidinde bulunan bir kullanıcının' hesabı bloke etti.

Twitter'ın internet kaynaklı suçlarla mücadele etmek üzere geliştirdiği yapay zeka ürünü botlar, ilginç bir hesap kapatma vakasına imza attı. Japon bir kullanıcı kendisini rahatsız eden sivrisineği öldürdükten sonra fotoğrafını çekerek yanına şöyle yazdı: "P..! Kendi halimde televizyon izleyerek dinlenmeye çalışırken ne diye gelip beni ısırırsın? Geber! (Gerçi öldün zaten)"

Kullanıcı daha sonra Twitter'dan hesabının kalıcı olarak dondurulduğunu ve tekrar aktifleştirilemeyeceğini bildiren bir e-posta aldı: "Twitter'ı kullandığınız için teşekkür ederiz.

Hesabınız, tehdit içeren mesajlar gönderildiği gerekçesiyle askıya alınmıştır.

Twitter'ın kullanım koşullarına göre tehdit içerikli tweet'lere izin verilmemektedir.

Bu hesap tekrar aktifleştirilemez.

Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Kullanıcı bunun üzerine @DaydreamMatcha adlı yeni bir hesap açtı ve başına gelen olayı buradan "Sivrisinekleri öldürdüğümü söylediğim için hesabım süresiz olarak donduruldu… Bu kullanım şartlarına aykırı mı?" diye yazarak paylaştı.

‘SİBER ZORBALIK’

Son zamanlarda siber zorbalık (Cyberbullying) ve küfürlerin kendisi için ciddi bir sorun haline gelen Twitter, yakın zaman önce bu yöntemleri kullanan hesaplara karşı geçen yıl alınanların on misli önlemler alınacağını açıklamıştı.

Twitter küfürleri tespit edebilmek üzere bir alogaritma da geliştirmişti. @DaydreamMatcha isimli kullanıcının bu alogaritmanın kurbanı olduğu sanılıyor. Bu alogaritma gereği belli anahtar kelimeleri gördüğünde harekete geçen yapay zeka, söz konusu vakada 'p..', 'geber', ve 'öldü' sözcüklerini algılayarak hesabı 'küfürbaz hesap' olarak algılamış olabileceği düşünülüyor. (Sputnik)

Öne Çıkanlar