Faciadan kurtulanlar anlatıyor: Uçak yere çok hızlı iniş yaptı

Faciadan kurtulanlar anlatıyor: Uçak yere çok hızlı iniş yaptı
Pegasus'a ait uçağın kazasından kurtulanların verdiği bilgiler facianın hemen öncesi yaşanan anları gözler önüne serdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki uçak faciasında yaşananları yaralı olarak kurtularak tedavi altına alınan yolculardan Rümeysa Demirtaş ve görme engelli eşi Şeref Demirtaş anlattı.

Uçağın yere çok hızlı iniş yaptığını belirtirten Rümeysa Demirtaş, yere çarptıktan sonra tekrar havalandıkların sandığını söyledi:

'UÇAK PATLAYACAK KAÇIN UYARISI NEDENİYLE BÜYÜK BİR PANİK YAŞANDI'

"O anda muhtemelen viyadükten aşağı düşüyorduk. Sadece çok hızlı bir çarpma oldu ama sanırım hava şartlarından dolayı pilot çok hızlı indi. İkinci kez havalandık, ilk anda ne olduğunu anlayamadık. Viyadüğün içine düşüp uçak parçalanınca olayın vahametini anladık. Ben eşimden önce çıktım. Birkaç kişi atlarken, 'Uçak düştü, patlayacak, kaçın' diye bağırınca hemen indim, sonra eşimi çıkardım oradan, onu çektim aşağıya aldım."

Uçağın kuyruk bölümündeki kırılan alandan çıktığını söyleyen Demirtaş, "Eşimi çıkardıktan sonra görevlilerin geldiğini gördüm. Ben yürüyebiliyordum kendim çıktım. Eşim kalçasında kırık olduğu için yürüyemiyordu. Onu görevliler battaniyelerle çıkardılar. Merdivenlerden görevlilerden biri sırtında yukarıya kadar çıkarmış ki 10-15 merdiven vardı, yukarıya çıkana kadar. Sonra ambulansa alıp hastaneye getirdiler" dedi.

OMUZ KEMİĞİ VE KALÇA KEMİĞİ KIRILDI

Omuz kemiği ve kalça kemiği kırılan Şeref Demirtaş da uçağın iniş için alçalmaya başladığı anonsundan kısa bir süre sonra uçağın hızlıca iniş yaptığını söyledi:

"Çarpma sesi duydum. Uçağın rutin inişinden çok farklıydı, çok gürültülü bir çarpmaydı. Sonra anons geldi ‘Cep telefonlarınızı açabilirsiniz’ diye. Ondan birkaç saniye sonra da viyadüğün üstünden uçak yere çakıldı. Uçakta bağırış, çağırış, büyük bir panik başladı. Bir beyefendi beni itekledi, eşim de çekti aşağıdan. Bu şekilde çıktım." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar