Ukrayna Bayraktar TB-2 SİHA'larını da kullandığı tatbikata başladı

Ukrayna Bayraktar TB-2 SİHA'larını da kullandığı tatbikata başladı
Ukrayna ordusu, Bayraktar TB-2 SİHA'larının da görev aldığı 10 günlük bir tatbikata başladı. Tatbikat, Rusya sınırındaki Herson ve Harkov bölgelerinin yanı sıra bir dizi kentte yapılacak.

Ukrayna ordusu, Belarus-Rusya tatbikatıyla eş zamanlı olarak 10 günlük bir tatbikata başladı. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, 10 gün sürecek tatbikatta ABD, AB ve Türkiye tarafından tedarik edilen askeri teçhizatın kullanılacağını açıkladı. Buna göre, 20 Şubat'ta sona erecek tatbikatta Bayraktar TB-2 SİHA'ları, ABD'nin Javelin tanksavar sistemleri ile NLAW güdümlü tanksavar füzeleri görev alacak.

Sputnik'te yer alan habere göre, tatbikatların Rusya sınırındaki Herson ve Harkov bölgelerinin yanı sıra Odessa, Rovno, Kovel gibi çok sayıda şehirde yapılacağını anlatan Reznikov, tatbikata kaç asker katılacağına ve yabancı eğitmenlerin görev alıp almayacağına dair bilgi vermedi. Ukrayna ordusunun tatbikatı, Batı'nın Kiev'e 'Rus tehdidi' bahanesiyle askeri ve ekonomik desteği artırdığı, Rusya ile Belarus'un da eş zamanlı bir tatbikat yaptığı döneme denk geliyor.

Batılı ülkeler, 2021 sonbaharından bu yana Rus ordusuna Ukrayna sınırına asker yığma suçlamaları yönelterek Rusya'nın Ukrayna'yı istila edeceğini iddia ediyor. Batı, bunu gerekçe göstererek son dönemde Kiev'e çok ciddi miktarda mali ve askeri destek sağlıyor.

Rusya, bu iddiaları kesin bir dille reddederken ABD ve NATO'dan güvenlik garantileri sunmalarını talep ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Kiev'in son dönemde Batılı partnerlerinden 1.5 milyar dolar para ve bin tonu aşkın silah yardımı aldığını, rekor düzeydeki desteğin siyasi bir anlam taşıdığını ve Batılı ülkelerin böylece Ukrayna'nın müzakere masasındaki konumunu güçlendirdiğini savunmuştu.

Öne Çıkanlar