Ünye Limanı’nın kiralanmasına tepki: Yandaş ve beton sevicilik

Ünye Limanı’nın kiralanmasına tepki: Yandaş ve beton sevicilik
Ünye Limanı’nın OBB tarafından 30 seneliğine kiraya verilecek olmasına EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz tepki gösterdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB), Ünye Limanı’nı özelleştirmenin bir biçimi olan kiralama yöntemiyle şirketlere verecek. OBB sitesinden yapılan açıklamaya göre, 25 Mayıs 2022 tarihinde kapalı teklif yapılacak ihale ile liman 30 yıllığına kiraya verilecek. 

Konuya ilişkin açıklamaya yapan Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, ihaleye çıkarma nedeninin ya limanı yönetme becerisi gösterememe ya da kiradan gelecek parayı yandaşlara aktarma isteği olduğunu kaydetti. OBB tarafından yapılan projelerde halkın önceliği ve gereksinimlerinin olmadığını belirten Poyraz, "Şehri ve denizi betonlaştırarak şirketlere para kazandırmaktalar. İktidar, özelleştirdiği yerlere yatırım yaptı, sonra buraları yaptığı harcamadan daha ucuza özelleştirerek sattı. Şimdi aynı yöntemi OBB yönetimi yapıyor. Ünye Limanı’na yeni harcamalar yaptı ve 30 yıllığına kiralıyor. Hem de 50 milyon TL yatırım yaptıktan sonra. 30 yıl sonra liman ömrünü tamamlayacak ve OBB yeniden onarım için para harcayacak" dedi.
 

‘BETON SEVİCİLİK’

"Yarın başka limanları, işletmeleri satmayacaklarının, kiraya vermeyeceklerinin garantisi yok" diyen Poyraz, OBB’nin, mal varlığını şirketlere devretmeye devam ettiğini söyledi. Belediyenin şirketlere hizmeti önemsediğini aktaran Poyraz, "Belediye halkçı değil; rantçı belediyecilikte övünüyor. Mahkeme kararları, ekolojik yaşam, yaşanabilir şehir, kamu hizmeti hiç önemli değil. Varsa yoksa beton sevicilik öne çıkıyor. Halkın parasını çarçur edenlerin yanına kar kalmayacak. İşçinin toplu sözleşmeden kaynaklı hakkını ödemeyen belediyeden başkası da beklenemez. Demokratik, halkçı belediyecilik mücadelemiz sürecek" ifadelerini kullandı.. (MA)

Öne Çıkanlar