1 haftadır gözetlenen evdeki yurttaş, polis tarafından gözaltına alındı

1 haftadır gözetlenen evdeki yurttaş, polis tarafından gözaltına alındı
Baskın yapılan eve son 1 haftadır önce sivil giyimli kişilerin, daha sonra da belediyeye bağlı bir kurumun yeleğini giyerek gelen 2 kişinin bazı sorular sorduğu ortaya çıktı.

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir eve yapılan polis baskınında Melek Başkale adlı yurttaş gözaltına alındı. Sabah saat 05.00’da yapılan baskında ev arandıktan sonra gözaltına alınan Başkale, Urfa TEM Şube'ye götürüldü. Başkale’nin gözaltına alınmasının gerekçesi öğrenilemezken, avukatlardan edinilen bilgilere göre dosyaya kısıtlılık kararı getirildi.  

1 HAFTADIR EV GÖZLENİYORMUŞ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Başkale'nin ailesi, son bir hafta içerisinde polis olduklarını düşündükleri kişilerin evlerini gözlediğini ve bu kişilerin evde kimlerin yaşadığını sorguladıklarını aktardı. Abla Hülya Başkale, "Geçen hafta sivil giyimli kişiler kapımızı çalarak, mahallede neden 7 nolu evin olmadığını sordu. Bizlerde sorunun muhatabı olmadığımızı söyledik. Daha sonra 'Evde kimler yaşıyor, isimleri nedir. Ambarda kim yaşıyor' diye alakasız sorular soruldu. Tepki gösterince de gittiler" dedi.

SUŞKİ YELEĞİ GİYEREK GELDİLER, AYNI SORULARI SORDULAR

Bir hafta sonra bu kez Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (SUŞKİ) ait yelekleri giyen iki kişinin kapılarını çaldığını ve su sayacını değiştireceklerini söylediklerini belirten Başkale, şunları aktardı: "Bu kişiler de SUŞKİ'den geldiklerini söylediler ancak ellerinde herhangi bir alet yoktu. Bize bir hafta önce gelen kişilerin sorduğu soruların aynısı sordular. Sorularına cevap alamayınca gittiler. Araçları yoktu. Evimize yakın polis karakoluna doğru gittiler."

Öne Çıkanlar