'Uyarılarımız dikkate alınsaydı Ramazan Şahin yaşamını yitirmeyecekti'

'Uyarılarımız dikkate alınsaydı Ramazan Şahin yaşamını yitirmeyecekti'
Eğitim-Sen defalarca Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarmasına rağmen iş güvenliği önlemi alınmamış.

Mersin'in Toroslar ilçesinde bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde dezenfektan üretimi esnasında meydana ggelen patlamaya dair iş güvenliği önlemlerinin alınmadığına ilişkin soru işaretleri devam ediyor.

Patlama nedeniyle ağır yaralanan ve 7 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Eğitim- Sen'li öğretmen Ramazan Şahin yaşamını kaybetmişti.

'MEB'i DEFALARCA UYARDIK'

Eğitim- Sen ise Milli Eğitim Bakanlığını defalarca uyardıklarını fakat uyarılarının dikkate alınmadığını dile getiriyor. Mersin Haberci gazetesine konuşan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okullarda iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını belirterek, "Acımızı yaşarken yoldaşımızın hukukunu da korumak boynumuzun borcudur" dedi.

Pandemi süreci başladığından itibaren Türkiye geneli yapılan dezenfektan üretiminin uzmanlar
tarafından ve iş güvenliği sağlanarak yapılması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini söyleyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül, yaralanan Hasan Satırlı ve yaşamını yitiren Ramazan Şahin’in ihmal kurbanı olduklarını vurguladı.

Sümbül iddiasının devamında , "Eğer ki uyarılarımız dikkate alınsaydı, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde bu acı olayı yaşamazdık Mersin’de 2 endüstri meslek lisesinde yapılıyordu. Öğrencileri üretime hazırlaması yönüyle başarılı bir çalışma olarak kabul edilebilirdi. Ama gerçekten arkadaşlarımızın can ve iş güvenliği önemli. Profesyonel bir ortam gerekiyordu" sözlerini sarf etti.

'SORUMLULAR BU EĞİTİM POLİTİKASINI UYGULAYANLARDIR'

Düşük ücret alan, ek derse ve döner sermayeye ihtiyacı olan öğretmenlerin üzerine kara dayalı ve sadece süreci kotaran işler yüklenmesinin doğru olmadığını belirten Sümbül, "Zorlu bir süreçti. Bu yaşanılanlar bir arkadaşımızı kaybetmemize neden oldu. Umarım bu patlama önümüzdeki dönem Türkiye’de ki endüstri meslek liselerinin hem oradaki çalışan öğretmen ve öğrencilerin can ve iş güvenliği açısından, hem de oradaki şartlar açısından bir daha elden geçirilir. Güvenlik basamağının yükseltilerek arkadaşlarımızın yeteri kadar korunmasını istiyoruz" dedi.

Sümbül yaşanan iş cinayetinin sorumlusunu , "Bu acı tablonun nedeni gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlardır" şeklinde işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar