'Vahşice yapılan zamları geri almaları gerekiyor'

'Vahşice yapılan zamları geri almaları gerekiyor'
Tüketiciyi Destekleme Derneği Başkanı Bakal, stokçuluk ve zam yapanları uyardı: Çok para kazanacağız derken stokladıkları ürünlerin süresi dolacak, satamayacaklar.

Döviz kurlarının önlenemeyen yükselişi neden gösterilerek yapılan zamlar yerini korurken, doların son 10 haftanın en düşük seviyesini görmesine rağmen indirimlerin henüz tüketiciye yansımamasına tepki giderek yükseliyor. Tüketici dernekleri ve yurttaşlar fiyatların bir an önce normal seviyelere inmesini talep ediyor.

'VAHŞİ ZAMLARIN GERİ ALINMASI GEREKİYOR'

Yaptığı açıklama ile fiyatların normal seviyelere dönmesi gerektiğini vurgulayan Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, döviz kurlarının önlenemeyen yükselişini fırsat bilen satıcı ve sağlayıcılara sert tepki gösterdi.


Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal

'STOKLADIKLARI ÜRÜNLERİN SÜRESİ DOLACAK'

Sözcü'nün aktardığı haberde, zamların geriye alınması konusunda satıcı ve sağlayıcıların pek istekli görünmediğini vurguylayan Bakal, fırsatçılar seslenerek, "Döviz kurlarında önemli bir artış meydana gelmişti. Bu artışa bağlı olarak da satıcı ve sağlayıcılar da mal ile hizmetlere belirsizlik projeksiyonunu da dikkate alarak çok yüksek miktarda zam yaptılar. Hatta öyle zamlar yaptılar ki örneğin 4 liralık bir ürün 10 liraya çıktı. Ancak 7 lira 30 kuruşlara çıkan dolar son zamanlarda 5 lira 60 kuruşlara kadar düştü. Şimdi satıcı ve sağlayıcıların yaptıkları bu hadsiz, hesapsız ve vahşi zamları geri almaları gerekiyor. Ancak piyasayı gözlemlediğimizde zamların geriye alınması konusunda satıcı ve sağlayıcılar pek istekli görünmüyor. Buradan kendilerini uyarıyoruz. Fiyatlar yükselecek diye karaborsaya attıkları, depoladıkları ürünleri bir an evvel fiyatını düşürerek satsınlar. Çok para kazanacağız derken depoladıkları ürünlerin süresi dolacak ve satamaz hale gelecekler. Adeta Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar. Tüketiciler ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele'ye tam destek veriyor. Ancak fiyatların düşmesi için de satıcılardan önemli miktarda indirim bekliyor. Yüzde 10 indirim gibi uygulamalar tüketicileri tatmin etmiyor. Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında ellerini taşın altına koymalılar. Daha önce yaptıkları hadsiz ve hesapsız zamları geri almalılar" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar