Validebağ Korusu’nda nöbet eylemi başlatıldı

Validebağ Korusu’nda nöbet eylemi başlatıldı
AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin 'bakım projesi' adı altında ranta açmak istediği Validebağ Korusu’nun üzerindeki tehditler bitene kadar nöbet eylemenin devam edeceği öğrenildi.

Validebağ Korusu’nun AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından ‘Bakım ve Rehabilitasyon Projesi’ adı altında millet bahçesi yapılmak istenerek ranta açılmaya çalışılmasına tepki gösteren Validebağlılar eyleme geçti.  Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri, koru içinde nöbet eylemi başlattı.  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, "Pazartesi Validebağ’daki düzenleme projemiz başlıyor" açıklaması üzerine Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri, sabah saatlerinde Abdülaziz Av Köşkü’nün önüne gelerek, nöbet eylemi başlattı. Validebağ Korusu’nun üzerindeki tehditler bitene kadar nöbet eylemenin devam edeceği öğrenildi.  
Nöbetin tutulduğu yere "Validebağ Korusuna dokunma", "Validebağ Korusunda ranta, yapılaşmaya, ticarethaneye talana hayır" pankartları ile koruda yaşayan canlıların ve korunun tarihi hakkındaki fotoğraflar birçok yere asıldı.
Nöbet eylemine katılanlar ayrıca koruya gelenlerden imza topluyor.

(MA)

Öne Çıkanlar