Venezuela'dan altınlarını geri vermeyen İngiltere Merkez Bankası’na dava

Venezuela'dan altınlarını geri vermeyen İngiltere Merkez Bankası’na dava
İki yıldır İngiltere Merkez Bankası’na verdiği 1 milyar dolarlık altınının iade edilmediği belirten Venezuela Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası’na dava açtı.

Venezuela Merkez Bankası, 31 ton ağırlığındaki altın rezervini talep etmesine rağmen iade etmeyen İngiltere Merkez Bankası'na karşı Londra'da dava açtı.

Venezuela'da Devlet Başkanı olarak Birleşmiş Milletler'in tanıdığı Nicolas Maduro'yu değil, ABD'nin desteklediği Juan Guaido'yu tanıyan İngiltere, ülkenin altın rezervlerini iki yıldır iade etmiyor.

Venezuela, altınları satıp coronavirus salgınıyla mücadelede gerekli ekipman, ilaç ve gıdaları almak istediğini belirtti.

Venezuela’da Nicolas Maduro Hükümeti, 1 milyar dolar değerindeki altını geri vermeleri için İngiltere’ye karşı dava açtı. Venezuela Merkez Bankası, Londra’da 14 Mayıs’ta İngiltere Merkez Bankası aleyhinde dava açtı. Ekonomik ve siyasi krizdeki ülke, altınlarını geri alıp söz konusu kaynağı corona virüsü salgınıyla mücadelede kullanmak istiyor.

Reuters’ın haberine göre, Venezuela nisan ayında İngiltere Merkez Bankası’ndan ülkenin Londra’da bulunan altın rezervlerinin bir kısmını satıp paranın Birleşmiş Milletler’e gönderilmesini ve Birleşmiş Milletler’in de ülkeye bu yolla coronavirus salgınıyla mücadele için yardımda bulunmasını talep etmişti.

2018’DEN BU YANA İNGİLTERE ALTINLARI VERMİYOR

İngiltere Merkez Bankası, ABD’nin siyasi baskısının da etkisiyle 2018’den bu yana Venezuela’nın 31 tonluk altınını elinde tutuyor.

İngiliz Hükümeti, ABD’nin talebi üzerine Venezuela’da devlet başkanı olarak BM’nin de tanıdığı seçilmiş devlet başkanı Maduro’yu değil, Juan Guaido’yu tanıdığını açıklamıştı.

Venezuela Merkez Bankası’nın dava dilekçesinde, altınların alınması durumunda kaynağın sağlık ekipmanı, ilaç ve gıda alımında kullanılacağı belirtildi.

ABD’nin sert ekonomik yaptırımlarıyla karşı karşıya olan Venezuela, bir süredir ülkenin altın rezervlerini kullanarak finansman sağlamayı hedefliyor.

Venezuela, şu ana kadar 618 coronavirus vakası ve hastalık sebebiyle 10 ölüm olduğunu açıkladı.

Öne Çıkanlar