Venezuela'nın koronavirüs için yardım talebine IMF'den ret

Venezuela'nın koronavirüs için yardım talebine IMF'den ret
IMF, Venezuela'nın koronavirüsle mücadele için destek talebini reddetti. IMF'nin gerekçesi ülkedeki iktidarın tanınması konusunda netlik olmaması...

Uluslararası Para Fonu (IMF), Venezuela’nın koronavirüs salgınıyla mücadele için 5 milyar dolarlık kredi talebini reddetti. Salgınla mücadele için 2001'den bu yana ilk kez IMF'nin kapısını çalan Venezuela'nın kredi talebi reddedilmiş oldu.

IMF’den yapılan açıklamada, "Ne yazık ki Fon şu anda bu talebi dikkate alacak durumda değil" denildi.

IMF’nin Venezuela’nın talebini red etme gerekçesine ilişkin açıklamasında, "Hükümetin uluslararası toplum tarafından tanınması konusunda netlik olmaması" ifadesi yer aldı.

Diğer yandan IMF, koronavirüs desteği kapsamında Bosna’ya 165 milyon euro kredi verdi.

IMF’nin Bosna temsilcisi Andrew Jewell, yaptığı açıklamada, Bosna’ya desteğin Hızlı Finansman Enstrümanı çerçevesinde verildiğini belirtti.

IMF’in 50 milyar dolar büyüklüğündeki Hızlı Finansman Enstrümanı, üye ülkelerin koronavirüsünün etkileri ile başa çıkma çabalarına destek için kullanıma sunulmuştu.

Dünyadaki koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan İran da, geçtiğimiz günlerde resmi olarak IMF’den destek talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar