WhatsApp açıkladı: Gizlilik politikasını kabul etmeyenlerin hesabı ne olacak?

WhatsApp açıkladı: Gizlilik politikasını kabul etmeyenlerin hesabı ne olacak?
Yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’a kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün gelen mesajları bildirim olarak görebilecek ancak okuyamayacak ve yanıtlayamayacak.

WhatsApp, tepki çeken zorunlu güncelleme kararı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, "Gizlilik politikasını kabul etmezseniz hesabınıza ne olacak?" sorusuna yanıt verdi.

Güncelleme kararının ardından kullanıcı sayısı hızla azalan WhatsApp, gelen tepkiler üzerine, yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihini 15 Mayıs'a ertelemişti. NTV’de yer alan habere göre, WhatsApp, söz konusu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarına bu tarihten itibaren ne olacağını açıkladı.

Açıklamaya göre, WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini bu tarihe kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.

Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak. Bu süre zarfında kullanıcılara geri dönüp sözleşmeyi kabul etme şansı sunulacak.

120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse hesap otomatik olarak silinecek.

Facebook’un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, gelen tepkiler sonrası yeni şartları 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a ötelediğini duyurmuştu.

Türkiye’de Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlatmış ve WhatsApp'la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğunu açıklamıştı.

Öne Çıkanlar