Yemekten zehirlenen 18 ilkokul öğrencisi hastaneye kaldırıldı

Yemekten zehirlenen 18 ilkokul öğrencisi hastaneye kaldırıldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir ilköğretim okulunun kantininden lahmacun ve pide yiyen 18 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde adı açıklanmayan bir ilköğretim okulunda öğle arası kantinden yedikleri lahmacun ve pide sonrası öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti başladı.

Rahatsızlıkları artan 18 öğrenci art arda Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serum verilerek tedavi altına alınan 18 öğrenci tehlikenin geçmesinin ardından taburcu edildi.

GÖZALTINA ALINAN KANTİN İŞLETMECİSİ SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI

Tedavinin ardından 18 öğrenci ve velisi, polis karakoluna giderek ifade verdi. Öğrencilerin anlattıklarını dinleyen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri okulun kantin işletmecisi A.B.'yi gözaltına aldı. İfadesi alınan kantin işletmecisi savcılığın verdiği talimatı ile serbest bırakıldı.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ LAHMACUNLARI İNCELEDİ

Olay sonrası Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri zehirlenmeye neden olduğu belirtilen lahmacun ve pidelerden numune aldı. Yemekleri inceleyen Tarım Müdürlüğü ekipleri, lahmacun ve pidelerin Kepez Mahallesi’ndeki bir pide salonundan alındığı belirledi. Bunun üzerine kantin işletmecisini talimatla serbest bıraktıran savcılık, olayla ilgili olarak soruşturma başlattığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar