Yeşiller'den Bundestag'a girmek isteyen Mutlu kaybetti

Yeşiller'den Bundestag'a girmek isteyen Mutlu kaybetti
Alman medyası: Özcan Mutlu Federal milletvekili adayı olabilmek için Yeşiller Partisi'ne çok sayıda üye kazandırdı, bunlar arasında AA Almanya Temsilcisi'nin de adı geçiyor.

SÜHEYLA KAPLAN 


Alman medyasında yer alan haberlere göre, Mutlu'ya en çok destek Anadolu Ajansı Almanya temsilcisi Cüneyt Karadağ'dan geldi. Karadağ'ın Mutlu ile yakın arkadaşlığı dile getirilirken, Mutlu'ya destek vermek amacıyla Yeşiller Partisi'ne üye olduğu da dile getiriliyor.

Alman "die Welt"  gazetesi AA Almanya Temsilcisi Karadağ'ın Berlin-Moabit semtindeki Yeşiller Partisi aday seçim toplantısında Mutlu'yu desteklemek üzere hazırlanan davetiye listesinde AA Temsilcisi Cüneyt Karadağ'ın isminin de yer aldığını yazdı. Haberde ayrıca dönemin AA ve TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın, Karadağ'ın 2012 yılındaki düğün töreninde şahit olduğu ve Mutlu ile ilgili AA'da sık sık haberler yapıldığı belirtildi. 

Haberde ayrıca Cüneyt Karadağ'ın 9 Ekim 2016 tarihinde Federal Meclis'in lokantasında Salih Müslim ile Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen'in özel ve resmi görüşmesini gizlice, sormadan fotoğraf çektiği ve bunu AA'ya servis ettiği de ifade edildi. 

Haberde Mutlu'nun dün gerçekleşen parti ön seçiminde adaylığını desteklemek üzere daha önce Hürriyet gazetesinde ve Sabah gazetesinde muhabir olarak çalışan Murat Tosun'un da yer aldığı belirtildi. Habere göre Karadağ ve Tosun die Welt gazetesinin konuya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı. 

Yeşiller Partisi tarafından dün yapılan ön seçimi Hanna Steinmüller'e karşı kaybeden Mutlu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı. "Parti rakibim Hannah Steinmüller'e başarılar diliyorum. Bu bir demokrasi. Şunu belirtmek isterim ki, üye yapılan kişilerin üyelik aidatını ben üstlenmedim. 25 yıllık politika hayatımda Türkiye'deki düşünce ve basın özgürlüğü için mücadele ettim. AKP'nin politikasını ret ettim- Yeşiller olarak Türkiye'deki demokratların yanındayız."

Mutlu daha önce de, Avrupa'da görev yapan bazı Türkiye kökenli milletvekilleri ile AKP Belediyeleri tarafından düzenlenen Türkiye'ye sık sık resmi program çerçevesi altında "organik ilişki kurulduğu" yorumuyla "Der Spiegel ve Stuttgarter Zeitung"  gazetesinin de hedefi olmuştu.

Öne Çıkanlar