Yoğun bakımda olan Mısra Öz Sel'in babası: Desteği görünce gözyaşlarımı tutamadım

Yoğun bakımda olan Mısra Öz Sel'in babası: Desteği görünce gözyaşlarımı tutamadım
'İnsanlar adaletsizliği görüyor ve doğru yönde karar veriyorlar.'

Tekirdağ Çorlu’da 2018’de meydana gelen tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden ve o günden beri sorumluların ortaya çıkması için adalet mücadelesi veren Mısra Öz Sel’in Coronavirus nedeniyle alındığı yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Mısra Öz Sel’in mücadelesini hatırlatarak sosyal medyada destek açıklamalarında bulunan yurttaşlar, Sel’in sesi olmaya çalıştı. Baba Mehmet Öz, "Kızımın üzerinde baskı nedeniyle stres vardı. Bu yüzden hasta oldu ve 20 gün hastanede yattı. Çıkınca virüse yakalandı. Desteği görünce gözyaşlarımı tutamadım" ifadelerini kullandı.

Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Mısra Öz Sel’in babası Mehmet Öz, kızının son zamanlarda üzerindeki baskının arttığını ve stresten bağırsak sendromuna yakalandığını, bir süre hastanede kaldığını söyledi. Torunu Arda Sel’i Çorlu’daki tren faciasında kaybeden baba Öz, "Mısra 20 gün kadar hastanede kalmıştı. Hastaneden çıktığında ise bağışıklık sistemi zayıfladı ve Coronavirus’e yakalandı. Şu an durumu iyiye gidiyor. Kamuoyunun Mısra’nın mücadelesine verdiği desteği görünce dün gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

‘HALA MAAŞ ALAN SUÇLULAR VAR, BUNU YEDİREMİYORUZ’

Cumhuriyet’e konuşan Öz, "İnsanlar adaletsizliği görüyor ve doğru yönde karar veriyorlar. Çorlu tren faciası olmadan önce 2016 yılında yerel gazetelere baktığınızda Uzunköprü/Çerkezköy açılışında AKP milletvekilleri hepsi bu yolu biz açtık diye boy gösterdiler. Faciadan sonra hiçbiri ortada yok. Bu faciayı üstlenen de yok. Hâlâ oturdukları yerden maaş alan suçlular var. Bunu kendimize yediremiyoruz" dedi.

Öz, "Ankara’da AYM önünde polis şiddetiyle karşı karşıya kalmıştık. Onun mahkemesi vardı. Sözde kızım 6 polisi darp etmiş. Mısra, duruşma günü yaklaştığı için stresliydi. Bilirkişi raporunda bir değişikliğe gidildi onun stresi de vardı" ifadelerini kullandı.

Kızı hakkında bilgi veren baba Mehmet Öz, yoğun bakımda ve stabil durumda olduğunu söyledi. Ailede eşinin, oğlunun ve Mısra Öz Sel’in Corona olduğunu dile getiren Öz, "Sağlık Bakanlığı’ndan getirilen ilaçları kullandıktan sonra Mısra fenalaştı. Hastaneye kaldırdık" dedi.

KILIÇDAROĞLU ÖZ’Ü ARADI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Mehmet Öz’ü arayarak bir haftadır yoğun bakımda Corona tedavisi gören kızı Mısra Öz için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Öz, Coronavirus’e yakalanmadan önce her gün Twitter’dan kazayı hatırlatan paylaşımlar yaparak adalet mücadelesini sürdürüyordu.

Sosyal medya kullanıcıları yoğun bakımda olduğu için paylaşım yapamayan Öz’ün adalet arayışında sesi oldu. Sosyal medyada yüzlerce kişi Öz’ün adalet çağrısını sürdüren paylaşımlar yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar