Yunanistan'da sağcı vekil vegan ve lezbiyenler ile 'Yunan erkekleri'ni hedef aldı

Yunanistan'da sağcı vekil vegan ve lezbiyenler ile 'Yunan erkekleri'ni hedef aldı
Bogdanos’un savurduğu hakaretler Yunanistan’da büyük tepki çekerken, kendi partisi içerisinde de çalkantılara neden oldu.

Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi'nden vekil seçilen eski sağcı gazeteci Konstandinos Bogdanos, veganlar, lezbiyenler ve 'modern Yunan erkeği' hakkındaki hakaretleri ile ülkeyi karıştırdı. Başbakan Kiryakos Miçotakis 'bir an evvel iktidara gelmek için yanlış isimleri aday göstermekle' suçlanıyor.

Komşu Yunanistan’da temmuz ayında düzenlenen seçimlerde muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi’nin listesinden kayda değer bir oy oranıyla milletvekili seçilen Konstandinos Bogdanos tepki çeken açıklamalarını sürdürüyor. Geçmişte sol ve anarşist çevrelere yönelik sözlü tacizleriyle gündemi meşgul eden ve eski başbakan Aleksis Çipras’a hakaret etmesi sonrası Skai Tv’deki işinden çıkarılan Bogdanos, bu kez de vegan ve lezbiyen bireylerle ‘modern Yunan erkeği’ni hedef aldı.

Gazete Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre, Bogdanos’un bir televizyon programında bu konuda savurduğu hakaretler Yunanistan’da büyük tepki çekerken, kendi partisi içerisinde de çalkantılara neden oldu.

‘YUNAN ERKEĞİ MİLLİYETÇİ OLMALI’ İDDİASI

Bogdanos katıldığı televizyon programında sözü, vegan ve lezbiyen bireylere getirdi.  Vegan ve lezbiyen olmayı kendince ‘bir çeşit hastalığa’ benzeten Bogdanos, ‘Yunan erkekleri’ hakkındaki görüşlerini de esirgemedi. Bogdanos, Yunanistan’ın modern yaşantısındaki genel erkek tipini ’80’li yıllardan kalma, Almanya-Avusturya yapımı porno filmlerindeki erkek tipi’ne benzetip, Yunan erkeklerinin ‘muhafazakar ve milliyetçi olması’, karakterinde ‘gerek liberalizmden gerekse de Ortodoks inançtan öğeler barındırması’ gerektiğini öne sürdü. Bir adım daha ileriye giden Bogdanos, modern Yunan erkeğinden ‘ev işlerini yapan’ ve ‘toksik derecede seksüel kimliği olmayan’ insan tipi olarak söz etti.

‘MİÇOTAKİS YANLIŞ TERCİHLERİN BEDELİNİ ÖDÜYOR’

Beklendiği üzere Bogdanos’un açıklamaları Yunanistan’da yoğun tepki çekti. Sol ve muhalif çevreler bu sözleri ‘faşizan’ olarak nitelendirdi. Yunan gazeteci ve yorumcularsa, Bogdanos özelinde Başbakan Kiryakos Miçotakis’in bir an evvel iktidara gelmek için yanlış seçimler yaptığına işaret etti. Miçotakis’in oy oranını artırmak için aşırı sağ ve muhafazakar seçmene ‘şirin’ görünen isimleri yerel yönetimlere ve parlamentoya aday göstermesinden hareket eden uzmanlar, Başbakan’ın bu hatalı seçiminin bedelini ödemeye başladığı konusunda uyarıda bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar