Bilgehan Uçak, Gündemin Gerçekleri’nde akademisyen Burak Bilgehan Özpek’i konuk etti. Özpek, iktidarın dış politikası ile HDP ve İYİ Parti'nin konumunu değerlendirdi.
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ile SAADET lideri Karamollaoğlu bir araya geldi. İki lider, Kavala kararına uyulmamasını eleştirdi. Davutoğlu, AİHM'deki Türk yargıcı hatırlattı.
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AİHM'e karşı tavrını eleştirdi.
AB, AİHM'in Kavala kararını uygulamayan Türkiye hakkında Avrupa Konseyi'nde başlatılan ihlal süreci ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada sürecin ciddi endişeler yansıttığı vurgulandı.
Osman Kavala'nın AİHM kararına rağmen tahliye edilmemesine ilişkin dün toplanan Avrupa Konseyi, ihlal sürecinin başlatılmasına ilişkin kararı bugün resmen duyurdu.
Türkiye'yi AİHM'de 11 yıl temsil eden Prof. Dr. Işıl Karakaş, 'Erdoğan'ın AİHM'yi tanımayız' ifadesini eleştirerek 'Bir hukukçu olarak anlamıyorum' dedi.
Rıza Türmen, AİHM kararlarının uygulanmaması halinde Avrupa'nın alabileceği tavrı yazdı.
Hukukçu Kerem Altıparmak, Erdoğan'ın Osman Kavala hakkında çıkan AİHM kararıyla ilgili olan sözlerini değerlendirdi.
Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken Kavala davasıyla ilgili, ‘bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız, AİHM ne demiş bizi ilgilendirmiyor’ dedi.
'Serbest bırakılma talebi 'Osman Kavala yargılanmasın' anlamına gelmiyor; istenen sadece tutuksuz yargılanması.'
Avukat Benan Molu, "Türkiye’nin iki seçeneği var; önce serbest bırakmak, sonrasında beraat. Bunun dışında ne yaparsa hak ihlalinin gereğini yerine getirmemiş sayılacak" dedi.
Cezaevinden eylem yapan kuryelere selam gönderen Selahattin Demirtaş, 'Bu düzeni siz değiştireceksiniz. Umut sizdedir, umut direniştedir.' dedi.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kararını değerlendiren Kavala, ‘AİHM’in kararının ülkemizde insan hakları ile ilgili hukuk normlarının korunmasına katkı sağlayacağını umuyorum’ dedi.
Karar oy çokluğuyla alındı. AİHM'nin ihlal yapıldığı yönünde görüş bildirmesi durumunda da Komite, Türkiye'ye karşı alınacak önlemleri değerlendirecek.
AİHM'e başvuruda belirlenen zaman sınırı, 1 Şubat 2022 veya sonrasında, iç hukuktaki nihai karara ilişkin başvurular için geçerli olacak.
Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, AİHM’in kararını değerlendirdi. Demir, ‘Türkiye’nin bu karara itiraz hakkı bulunmuyor, karar kesin’ dedi.
MHP'li Büyükataman, 'Cumhurbaşkanı olma hayaliyle yanıp kavrulduğu için HDP'nin her türlü hakaretine boyun eğen Kılıçdaroğlu, AİHM'in kararı hakkında bir yorum yapacak mı göreceğiz?' dedi.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nde yapılacak oylamada çoğunluk sağlanması halinde Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü resmen başlatılmış olacak.
AİHM'nin ihlal kararını değerlendiren hukukçu Altıparmak, ‘AYM bu aşamadan sonra parti kapatma davasında bu kararlar yokmuş gibi davranamaz’ dedi.
AİHM kararının derhal uygulanması çağrısında bulunan HDP, 'Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası başlayan davalar derhal durdurulmalı' dedi.
CHP Milletvekili Kaboğlu, AİHM’in Vedat Şorli Türkiye kararı üzerinden ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun kaldırılması için yasa teklifi vererek, ‘TBMM daha fazla sessiz kalamaz’ dedi.
AİHM’de 2021’de açıklanan mahkeme kararlarında daha önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye, ifade özgürlüğü alanında yine en fazla mahkumiyeti alan ülke oldu.
Şimoni Diril’in aile avukatı Orhan Kemal Cengiz, faillerin başından beri korunduğuna dikkati çekerek, 'Dosyanın arkasındaki karanlığa ulaşılmak istenmiyor' dedi.
Deniz Yücel’in avukatı Veysel Ok, AİHM'in kararının Türkiye’de işlerini yaptıkları için yargılanan gazeteciler açısından önemli olduğunun altını çizdi.
Hakim, Demirtaş'a Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Osman Kavala’nın dava sürecini takip etmeye devam ettiklerini söyledi.
Baskın Oran: 'Bilmem daha dibi var mıdır?' Eser Karakaş: 'Türkiye marjinalize olabilir.' Ali Duran Topuz: 'Yeni rejimin siyasi niteliğini gösteriyor.'
Sözcü Cutting, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 8-10 Mart 2022 tarihleri arasında Selahattin Demirtaş davasını inceleyeceğini belirtti.
Osman Kavala ile ilgili Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye tanıdığı süre yarın dolacak. Eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, "En az 6 aylık bir süre geçecek ki ihlal prosedürü başlasın" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.