Karar oy çokluğuyla alındı. AİHM'nin ihlal yapıldığı yönünde görüş bildirmesi durumunda da Komite, Türkiye'ye karşı alınacak önlemleri değerlendirecek.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nde yapılacak oylamada çoğunluk sağlanması halinde Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü resmen başlatılmış olacak.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Ankara’nın yanıtını ve AİHM’in Kavala ile ilgili kararını, 2 Şubat’ta yapılacak toplantıda değerlendirmesi bekleniyor.
Alman Yeşiller partisi Federal Parlamento milletvekili Max Lucks, AİHM kararına rağmen tahliye edilmeyen Osman Kavala için Avrupa Konseyi'ni harekete geçirmeye çağırdı.
AB uzmanı Cengiz Aktar, Alman Güvenlik ve Politika Vakfı (SWP) CATS Uzmanı Dr. İlke Toygür Kavala'nın tahliye edilmemesi üzerine Avrupa Konseyi'nin atacağı adımları değerlendirdi.
Sözcü Cutting, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 8-10 Mart 2022 tarihleri arasında Selahattin Demirtaş davasını inceleyeceğini belirtti.
Osman Kavala ile ilgili Avrupa Konseyi'nin Türkiye'ye tanıdığı süre yarın dolacak. Eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, "En az 6 aylık bir süre geçecek ki ihlal prosedürü başlasın" dedi.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Kavala’nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen tahliye edilmemesi nedeniyle yaptırım sürecini işletecek.
Çoğunluk kararına katılmayan üye hâkim Bektaş, Kavala'nın tutukluğunun devamına kararına muhalefet şerhi olarak 'Delil karartılamaz, adli kontrol uygulanabilir' notunu düştü.
Avrupa Konseyi’nin ‘ihlal prosedürü’ kararı sonrası Osman Kavala’nın tutukluluk hali ilk kez mahkeme tarafından değerlendirildi.
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de 2021 yılının son AB Liderler Zirvesi için bir araya gelecek.
Avrupa Konseyi himayesindeki 'European Museum Forum' tarafından düzenlenen 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2022' için Türkiye'den Göbeklitepe Örenyeri, Van Müzesi ve Tunceli Müzesi finale kaldı.
Artı Gerçek TV’nin YouTube kanalında gazeteci Ayşegül Karakülhancı’nın hazırlayıp sunduğu 'Avrupa'dan Anlatıyorum' programının bu haftaki konuğu AB uzmanı Dr. İlke Toygür oldu.
'Ankara, öngörülebilir nedenlerle geri adım atmak istemeyebilir. Bu nedenler çoğunlukla iç politikayla bağlantılıdırlar; ancak bu Türkiye'yi Avrupa ve Batı'dan daha da tecrit edecek.'
İmralı Cezaevi koşullarının insanlık dışı olduğunu belirten AKPM üyesi Andrej Hunko, bu durumu yerinde görmek için girişimlerinin Türk makamları tarafından engellendiğini söyledi.
Kararlara ilişkin açıklama yapan Çeviköz, 'Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi olan Türkiye'nin böyle bir süreç ile karşı karşıya bırakılması üzücüdür' ifadesini kullandı.
1981 yılında 12 Eylül faşizmi Avrupa Konseyi'nde ele alındığı günlerde yaptıkları ve "başardıkları" gibi.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, sivil toplum ve hukuk örgütlerinin 'Öcalan-2' kararına dair yaptığı başvuruya ilişkin kararını açıkladı.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tutuklu Osman Kavala’ya ilişkin Türkiye hakkında 'ihlal süreci' başlatırken, Selahattin Demirtaş’ın da derhal serbest bırakılmasını istedi.
Avrupa Konseyi Osman Kavala konusunda ihlal prosedürü başlatmak için düğmeye bastı, ama Ankara'ya son bir şans verdi.
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nin iş insanı Osman Kavala’ya ilişkin hak ihlali kararını uygulanmaması nedeniyle Türkiye hakkında ihlal prosedürünü başlatması için açıklamada bulundu.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM'nin Osman Kavala kararını yerine getirmediği için Türkiye'ye karşı ihlal prosedürü başlatılmasını görüşmek üzere toplanıyor.
'Sanırım dünkü Pazar günü pek çok evde, pek çok yerde 'Şimdi ne olacak' sorusuna cevap arandı.'
Af Örgütü'nden 'Kavala' çağrısı: Avrupa Konseyi ihlal prosedürünü başlatmak zorunda
Fransa Gençlik Bakanı Sarah El Hairy, posterin kadınları baş örtüsü takmaya teşvik ettiğini, bu mesajın Fransa'daki seküler değerlerle uyuşmadığını söyledi.
‘Osman Kavala’yı dışarıdan gelen baskılar üzerine serbest bırakmak raconu zedeler diye endişe ediliyorsa, yargı reformunun tam zamanı.’
Diyarbakır Barosu, üyeleri olan Selahattin Demirtaş'a dair AİHM Büyük Daire kararının Türkiye tarafından yerine getirilmemesi üzerine AK Bakanlar Komitesi’ne başvurdu.
'Türkiye cumhurbaşkanının 'barış' savunuculuğu, devam eden diplomatik çabalarla alay konusu gibi görünüyor.'
Avukat Cahit Kırkazak, AK Bakanlar Komitesi’nin Türkiye'den istediği yol haritasının HDP’li siyasetçilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında oluşan ihlali de kapsadığını belirtti.
Bir devletin ve devleti temsil eden yöneticilerinin şerefi uluslararası hukukta altına imza attıkları ve parlamentolarında onayladıkları antlaşmalara uydukları kadardır
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.