'Yayılmış Zihin' adlı eserin yazarı filozof Manzotti bu yazısında 'Zihin-Nesne Özdeşliği' adını verdiği teorisini ana hatlarıyla ele alıyor.
Hastaneye kaldırılan oyuncu Kadir İnanır'ın güncel sağlık durumuyla ilgili Jülide Kural'dan açıklama geldi. Kural, "Bu süreç salt kontrol amaçlı oluşmuştur... Yaşamsal risk barındıran herhangi bir sorun bulunmamaktadır" dedi.
ABD'de sistem kasımdaki başkanlık seçimlerinde 81 yaşındaki Biden ile 77 yaşındaki Trump arasında tercih yapılmasını isterken, en öne çıkan alternatif adayın 12 yıl önce verdiği ifadede "Solucan beynime girip bir kısmını yedi" dediği ortaya çıktı.
Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre erkekler, ilk çocukları doğup baba olduktan sonra beyinlerinde bir ‘küçülme’ yaşanıyor.
Hakaret içerikli sözler işitenlerin beyin dalgaları ölçüldü. Yapılan araştırmaya göre; hakaret içerikli sözlere maruz kalmak, beyinde daha fazla aktiviteye neden oluyor.
Bilim insanları, Uluslararası Uzay İstasyonu'na yaptıkları uzun yolculuğun öncesinde ve sonrasında astronotların beyinlerini inceledi.
Aristo için beyin sadece ‘Ateşli bir kalbi soğutan’ radyatördü. O dönemdeki hekimler ise beyni ‘Gizemli bir buhar’ olarak tanımladılar. Beynin tüm sırları hala çözülemedi ama çok yol alındı.
Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekâtı kabul etmediğini belirten Rusyalı yurttaşlar vize gerektirmeyen Gürcistan, Türkiye, Güney Kafkasya ve Ermenistan gibi bölgelere göç ediyor.
Estonya’da doktorlar epilepsi hastasını EEG cihazı ile incelerken hasta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Ölüm anında beyinde meydana gelen değişiklikler tespit edildi.
Elon Musk'ın projelerinden biri olan Neuralink projesini anlatan Prof. Hires, 'Bu teknoloji kullanıcılara istedikleri zaman orgazm sağlayabilecek' dedi.
Balçova’da mesaisinden sonra eve giderken trafik kazası geçiren ve bacağı kırılan hemşire, ameliyat için gerekli olan tıbbi malzeme bulunamadığı için tedavisi yapılamadı.
Çevresel Sağlık Perspektifleri isimli bilimsel dergide yayınlanan makalede son yıllarda dünya genelinde görülen sperm sayısındaki azalmanın kökenler araştırıldı.
Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi.
Yıllardır tedavi edilemeyen ağır depresyon hastası, epilepsi hastalarına yönelik geliştirilen beyin implantı ile sağlığına kavuştu.
Prof. Müftüoğlu, koronavirüsün beyin dokusunda harabiyetine ciddi bir boyut getiren yeni bir araştırmayı yazdı.
İlahiyatçı Ebubekir Sifil, 'ideal eğitim'in formülünü açıkladı.
'Kısa dönem görsel sanatlar ve müzik eğitimi yaşlı bireylerin beyin sağlığını arttırabilir.'
Yeni tedavi yöntemi ile X ışınları, biyolojik dokulara kıyasla ışıktan çok daha verimli ve etkili bir şekilde geçebiliyor.
Araştırmacılar solak insanların sözel becerilerde daha iyi olduklarını düşünseler de, ellerinde henüz bunu kanıtlayacak yeterli bilgi bulunmamakta.
'Dil, bilgiyi etkili bir şekilde iletmek için güçlü bir araçtır ve bilginin sunulma şeklinin beynimizin onu nasıl işlediği üzerinde doğrudan ilişkili sonuçları vardır.'
İzolasyon sonucunda; kayda değer bir şekilde artan sosyal arzu, rahatsızlık hissi, izolasyondan hoşlanmama ve mutsuzluk saptandı.
Bilim insanları, bir kişinin ne kadar derin uyuduğunu gösterebilen bir tür beyin davranışı olan yavaş dalga aktivitesine odaklandı.
Araştırma 9-16 yaşlarındaki Norveçli çocukların günde nerdeyse 4 saatini internette geçirdiklerini gösteriyor,
'Negatif olaylardan bile keyif alan tek hayvan, insan türü. Aklımız, vücudumuz aksi yönde tepki verse de, başının belada olmadığını fark etmeyi öğrendi.'
İster COVID-19 bulaşsın, ister bulaşmasın insanların beyinlerinin son aylarda değişikliğe uğradıkları söylenebilir.
Gpld1 adlı bu enzim ile beynin bilişsel fonksiyonları arasında bağlantı olduğu biliniyor.
Yazarlar, klinik dışı bireylerde depresif belirtilerin şiddetinin, dinlenmekte olan beynin dinamik karmaşıklığındaki değişikliklerle ilişkili olup olmadığını araştırdıklarını söylüyor.
İnsanlık gittikçe aptallaşıyor. Bilimsel testler de bunu gösterdi. Zeka ortalama olarak azalırken, davranış bozuklukları ve otizm artıyor. Araştırmacılar, çevresel hormonlara dikkat çekiyor.
Bilim insanları Covid-19'un beyinde hasar bırakabileceğine dair uyarıda bulundu. Coronavirusun ardından beyin iltihabı, psikoz ve deliryum vakalarının artabileceği belirtildi.
Farklı üniversitelerden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, renkleri gördüğümüz şekilde kodlayan beynimizin farklı bölgelerini tanımladı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.