Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz, 'Yıl sonunda enflasyonun yüzde 20’nin altına inmesi zor. Ekonomide küçülme yüzde 3'leri geçebilir' dedi.
IMF'nin Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'na göre, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 2.5 küçülmesi, 2020'de ise yüzde 2.5 büyümesini bekleniyor.
Dünyanın önemli iktisatçıları arasında yer alan Daron Acemoğlu, krizdeki derinleşmeye dikkat çekti, 'Resesyonun ortasındayız ve kolay bitecek bir şeye benzemiyor' dedi.
Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi, Türkiye ekonomisinde 2019 sonunda yüzde 1,1 daralma beklediklerini belirtti.
Sanayi üretimi yüzde 7,3 daralarak Albayrak'ın 'En kötü geride kaldı' açıklamasını yalanladı. Ekonomistler, dipten dönüşün başlayıp başlamadığını değerlendirdi.
Sanayi üretiminde daralma ocakta yüzde 7,3 olarak gerçekleşti. Büyüme verisinin öncü göstergesi olarak kabul edilen sanayi üretimi üst üste beş ay daralmış oldu.
Kredi derecelendirme kuruşu Fitch, Türkiye'nin potansiyel büyümesini yüzde 4.3 olarak tahmin ettiklerini açıkladı.
Uzmanların, ekonomi küçülürken enflasyonun yüksek seyretmesi yani hayat pahalılığının sürmesi için ifade ettikleri slumpflasyon, Türkiye'nin yeni gündemi...
Erdoğan'ın 2023'te 10 büyük ekonomiden biri olma hedefi son büyüme verileriyle hayal oldu. Türkiye 17'nci sıradaki yerini kaybederek bir basamak geriledi.
Albayrak'ın talimatıyla TÜİK'in 2018 dolar kurunu 10 kuruş eksik aldığı ve gayri safi yurtiçi hasıladaki düşüşü 16 milyar dolar daha az gösterdiği iddiası var.
Erdoğan, 'başkanlık sistemine geçince Türkiye uçacak' demişti. Oysa veriler kişi başına milli gelirin 10 bin doların altına düşerek 970 dolar fakirleşildiğini gösterdi.
Albayrak, 'ekonomideki küçülme geçici' dese de ekonomistler farklı görüşte: Başkanlık sistemi ilk meyvesini durgunluk ve yüksek enflasyon olarak verdi...
2018'in son çeyreğindeki küçülmeyi değerlendiren Albayrak: En kötü geride kaldı.
Türkiye 2018'in genelinde yüzde 2,6 büyürken, TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 3 daraldı.
Türkiye ekonomisine ilişkin 2018 yılı son çeyrek büyüme rakamları yarın açıklanıyor. Beklenti ekonominin yüzde 2.8 ila 3 arasında daralacağı yönünde...
OECD, 2019 yılı için yüzde 0,4 olan daralma beklentisini yüzde 1,8'e revize etti. 2020 için yüzde 2,9 olan büyüme tahminini ise yüzde 3,2'ye yükseltti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel ekonominin de 2020 yılı başlarına kadar zayıflamaya devam edeceğini öngördü.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, gıda fiyatlarıyla ilgili haftaya önemli adımlar atacaklarını belirtti, Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığını söyledi.
IMF Başkanı Lagarde, resesyon riski görmediğini söyledi, ancak gelecekteki en büyük risklerin ticaret savaşı ve Brexit olduğuna dikkat çekti.
IMF'nin ekonomideki daralmanın derin olacağı tahmininin ardından BM de Türkiye'nin 2019'da yüzde 1,7 büyüyeceğini belirtti.
IMF'nin küresel büyüme beklentilerini düşürdüğü raporda, Türkiye ekonomisindeki yavaşlamanın öngörülenden fazla olacağı kaydedildi.
Çin ekonomisi, ABD’nin ticaret baskısını artırması sonucunda geçen yıl yüzde 6.6 ile yaklaşık 30 yılın en yavaş büyümesini kaydetti.
Her yıl Davos'ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu öncesi hazırlanan bir raporda, Türkiye gibi bazı ülkelerin yoğun finansal baskı altında kaldığı vurgulandı.
Merkez Bankası ocak ayı beklenti anketine göre, yıllık enflasyon beklentisi yüzde 15.91'e gerilerken, dolar/TL kurunda yıl sonu beklentisi 7.08 oldu.
Dünya Bankası, finansal stresin gecikmeli etkilerinin büyüme üzerinde görüleceğini belirtti, Türkiye için son 10 yılın en düşük büyüme tahmininde bulundu.
Dünya Bankası Türkiye’nin 2018 yılına ilişkin büyüme beklentisini 1 puanlık azalışla yüzde 3,5’e, 2019'da 2,4 puanlık düşüşle yüzde 1,6’ya çekti.
Tüm bu mantıklı öngörüler dünya kişi başına gelir ortalaması ile Türkiye’nin kişi başına gelir farkının 2019’da Türkiye aleyhine biraz daha açılabileceğini bize söylüyor.
Ekonomistler 2019 yılının ikinci yarısına kadar sürecek olan ekonomik daralmaya işaret ederken yerel seçimlerin kurda etkili olacağı görüşünde.
TÜSİAD Başkanı Bilecik, asgari ücretin 2 bin 20 TL olmasını olumlu olarak nitelendirdi, 2019'da yüzde 1 büyüme, yüzde 17 enflasyon beklediklerini söyledi.
Fitch Ratings Türkiye Direktörü Gamble, 'Büyümenin yavaşladığı ve işsizliğin arttığı bir ortamda mali politika tarafında hala riskler var' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.