Geçer, 'İhracat her geçen gün biraz daha daralmaya devam ediyor. Bu da dolara ihtiyacın her geçen gün artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını, büyük bir kırılma olacağını gösteriyor' dedi.
Geçtiğimiz ay ikinci el otomotiv piyasasın yaklaşık yüzde 13 daraldı. Enflasyon ve krediye erişimdeki zorluk nedeniyle artık yurttaşlar 'ayağını yerden kesemiyor.'
Avrupa'nın hizmet ve imalat sektörleri daralma bölgesinden çıkamadı. Fed’in agresifleşmesiyle 20 yılın zirvesindeki doların güçlenmesi ve paritede düşüşlerin sürmesi öngörülüyor.
ABD ekonomi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 daraldı. ABD, ilk çeyrekte de yüzde 1,6 küçülme kaydetmişti. Böylelikle ülke üst üste iki çeyrek daralma kaydederek teknik resesyona girdi.
ÖTV'nin kaldırılmasını isteyen sektör temsilcileri, ödeme gücünü kaybeden tüketici için 9 olan taksit sayısının ise 16-18 bandına çekilmesini talep etti.
IMF, Rus doğal gazının kesilmesi halinde Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve İtalya'da gelecek yıl yüzde 5'ten fazla ekonomik daralma yaşanabileceğini belirtti.
Bankalar ikinci çeyrekte işletme kredilerinde koşulları ağırlaştırırken, üçüncü çeyrekte sıkılaştırmanın devam etmesini öngörüyor. İşletmelerin kredi talebinde artış beklentisi ise yüksek.
‘Ekonomik ve Finansal Durum Endeksi’nin mayıs ayı sonuçlarına göre, kısa vadede ekonominin durgunluğa girme olasılığı yüzde 59 olarak hesaplandı.
Fed, son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, bilanço daraltma planının önümüzdeki ay toplantısında onaylanması beklentisi öne çıktı.
Türkiye Müteahhitler Birliği'nin finansal zorluklarla sektörde kısa vadeli öngörülerin zorlaştığının belirtildiği raporunda, artan vergi yüküyle yüksek borçluluğun sürdüğü ifade edildi.
Sözcü gazetesi yazarı Cansen, 'GSYH, cari açığın azalması sayesinde büyürken, vatandaş 'Madem ekonomi büyüdü, bizim gelirimiz niye büyümedi?' diye sorar' dedi.
İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu, ülke ekonomisinin 2020 yılında yüzde 9.9 oranında küçüldüğünü duyurdu.
OECD, Türkiye ekonomisine ilişkin 2020 daralma beklentisini yüzde 1,3'ten yüzde 0,2'ye revize etti. Türkiye'nin salgından tam anlamıyla toparlanmasının zaman alacağı ifade edildi.
Erdoğan'ın acı reçete olarak nitelediği faiz artırımı kredi faizini 1 puan artırdı. Ancak ekonomistlere göre esas acı reçete Covid-19 kaynaklı ekonomideki daralma etkisiyle yazılacak.
IMF'nin 'uzun ve zor bir tırmanış' başlığıyla yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'nin bu yıl yüzde daralma ve 2021'de yüzde 5 büyüme tahmini sabit tutuldu.
İngiltere, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 20,4 daralarak Coronavirus kaynaklı karantina önlemlerinden en sert etkilenen Avrupa ekonomisi oldu.
Dünya Bankası'nın tahminlerinin tutması halinde, kişi başı GSYH'de yaşanacak olan düşüş, 1870'ten bu yana kaydedilen en büyük 4'üncü daralma olacak.
Dünyanın önde gelen kuruluşlarından OECD, IMF ve Dünya Bankası'nın açıkladığı son tahminlere göre, Türkiye ekonomisi bu yıl her halükarda küçülecek,
ECB Başkanı Lagarde gerekli teşviklere devam etmekte kararlı olduklarına vurgu yaparak, 'İkinci çeyrekte Avrupa ekonomisinde benzeri görülmemiş bir daralma olacak' dedi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, 2020 yılında coronavirus salgınının etkisi ile küresel daralmanın yüzde 3'ü geçebileceğini beklediklerini ifade etti.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) yayınladığı son raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 daralmasını bekliyor. IIF, bu tahmini geçen ay eksi 2,7’ye revize etmişti.
Almanya ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 daraldı. Bu, Alman ekonomisinde 2008-2009 finansal krizinden beri en büyük daralma oldu.
IMF tahminlerine göre, dünya ekonomisi satın alma gücü paritesine göre 3,7 trilyon dolar daralacak. Bu da Almanya ekonomisinin büyüklüğü kadar daralma anlamına geliyor.
IMF'nin tahminlerine göre, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 87 ülke 2021'de 2019 seviyesini tutturamayacak. Türkiye, yüzde 5 daralmayla küçülme sıralamasında 77’nci olacak.
Ekonominin 2021'in ikinci çeyreğinde dip noktaya ulaşacağını belirten Peter Altmaier, ‘Korona, 10 yıl art arda büyümeden sonra bizi resesyona itecek’ dedi.
Koronavirüs salgınının ilk etkileri görülmeye başladı. ABD ekonomisi 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 4,8 daraldı. Beklenti yüzde 3,5 daralma yaşanacağı yönündeydi.
Covid-19 salgını sonrası küresel ekonomide yeniden toparlanmanın ne kadar bir zamana yayılacağı ve ne şekilde olacağı konusunda farklı değerlendirmeler öne çıkıyor.
IMF'in işsizlik oranı için beklentisi bu yıl yüzde 17,2, gelecek yıl yüzde 15,6 seviyesinde belirlendi. Bir önceki raporda bu yıl için beklenti yüzde 13,8 seviyesinde bulunuyordu.
Fransa Merkez Bankası'nın tahminine göre, Fransa ekonomisi yılın ilk çeyreğinde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en sert ekonomik daralmayı kaydetti.
2008’de Lehman Brothers’ın batmasıyla ABD’de başlayan, 2011’de bir Avro Bölgesi krizine dönüşen uzun soluklu küresel durgunluğun üçüncü etabına girmiş bulunuyoruz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.