Colani, Sky News'a, Batılıların korkmasını gerektiren bir şey olmadığını söyleyip İsrail'le savaşa girmeme mesajı verdi. Şam Ticaret Odaları Başkanı, HTŞ hükümetinden serbest piyasaya geçip küresel ekonomiye entegrasyon vaadi aldıklarını belirtti.
Küresel piyasalarda, jeopolitik gerilimler ve ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerle karışık seyir izleniyor. Bugün dikkatler dünyanın en değerli şirketlerinden Nvidia'nın açıklayacağı finansal sonuçlara çevrildi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, enflasyonla mücadele konusunda G20 ülkelerine acil eylem çağrısı yaptı. Georgieva, küresel ekonomik görünümün daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.
Dünya Bankası, 2022 için küresel büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 3,2'ye düşürdü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Rusya-Ukrayna savaşının sonuçlarına dikkat çekti.
'Finansal panik' uyarısında bulunan Yeşilada, 'Avrupa resesyona girer, yankısı bizim ihracatın daralması ve turizm sezonunun hezimete dönüşmesi sonucunu getirir' dedi.
Fitch, küresel ekonomide görünümün kötüleştiğini belirterek, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4 büyüyeceğini öngördü. Fitch daha önce bu yıl için yüzde 4,3 büyüme öngörmüştü.
Fitch, enflasyonun bir kamu endişesi haline geldiğini ve enerji fiyatlarındaki şoklarla daha da güçlendiğini belirterek, bu durumun ülkelerin merkez bankalarını tedirgin ettiğini kaydetti.
IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi. Raporda, ekonomik beklentilerin nisan ayından bu yana ülkeler arasında daha da farklılaştığı belirtildi.
Ekonomi ve finans sektörüne yön veren kurumlardan ABD Hazine Bakanlığı, IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü'nün liderlik koltuğunda kadınlar oturuyor.
Guterres, Covid-19 nedeniyle küresel ekonomide 100 yılın en kötü krizinin yaşandığını belirtirken, BM'nin son raporuna göre Covid-19'un sosyo ekonomik etkileri yıllarca hissedilecek.
Altınsaç, 'İlki küresel ekonomide, 'önceliklendirmenin önemi', ikincisi Türkiye ekonomisi bacağında serbest piyasaya müdahale ettiğinizde sonucun nerelere varacağı konusu' dedi.
Georgieva, küresel ekonominin Covid-19 krizinin derinliklerinden çıktığını belirterek, 'İkinci ve üçüncü çeyrekteki gelişmelerin beklenenden biraz daha iyi olduğunu tahmin ediyoruz' dedi.
Coronavirus salgınının tüm dünyaya yayılmasının ardından borsalar önemli kayıplar yaşarken, işsizlik çığ gibi büyüdü, resesyon riski arttı, bazı sektörler derin yara aldı.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, 2020 yılında coronavirus salgınının etkisi ile küresel daralmanın yüzde 3'ü geçebileceğini beklediklerini ifade etti.
Asya Kalkınma Bankası, Covid-19 salgınının dünya ekonomisine maliyetiyle ilgili tahminini yükselterek, tedbirlerin altı ay sürmesi halinde maliyetin 8,8 trilyona çıkacağını öngördü.
Covid-19 salgını sonrası küresel ekonomide yeniden toparlanmanın ne kadar bir zamana yayılacağı ve ne şekilde olacağı konusunda farklı değerlendirmeler öne çıkıyor.
'Tarihin en derin resesyonuna hazırlanın' uyarısı yapan Bank of America, bu yıl küresel ekonominin yüzde 2,7, Türkiye ekonomisinin yüzde 2,3 daralmasını bekliyor.
IMF Başkanı Georgieva, koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de küresel ekonominin en az 2008 finans krizindeki kadar büyük bir kriz yaşayacağına dikkat çekti.
Koronavirüs salgınının global bir sorun haline gelmesi, tarihte nadir görülen arz ve talep şokunun aynı anda gerçekleştiği 'ikiz şok' kaygılarını artırdı.
Yatırımcılar merkez bankalarının adım atmasını beklese de, bazı analistler aynı görüşte değil. Çünkü, bu kez durum farklı ve faiz indirimleri işe yaramayacak...
IMF Başkanı Georgieva, para politikası alanı daralırken yapısal reformların gerekliliğine dikkat çekti, Covid-19 virüsünün ekonomilere etkilerini değerlendirdi.
Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle ölümler artarken, virüs baskısının küresel ekonomiye zararının 160 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.
JPMorgan, koronavirüs kaynaklı Çin ekonomisinin büyüme tahminini aşağı çekti, 'Salgın yayılırsa talep şoku arz şokuna dönüşür ve tüm dünya etkilenir' tahmini yaptı
Cambridge Üniversitesi’nin raporuna göre, 2020’de olabilecek yıkıcı olayların riske atacağı küresel GSYİH 584 milyar dolar. En maliyetli risk ise piyasaların çökmesi...
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2020'de küresel ekonomide resesyon beklemediğini ancak ekonomilerin kırılgan kalmaya devam edeceğini belirtti.
Analistler, küresel ekonomide resesyon ihtimaline karşın politika yapıcıların tüm araçları uygulamaya koyduğunu, 'bekle gör' politikası izlenmesinin olası olduğunu belirtti.
Otomotivdeki daralmayı, küresel ekonomideki daralmanın ön habercisi olarak okumak mümkün.
Küresel ekonomideki daralma sürerken, kamu politikalarının yetersiz kalması halinde merkez bankalarının piyasalara helikopter parayla müdahale edebileceği söyleniyor.
IMF'nin yeni Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonominin artan ticaret ihtilafları nedeniyle 'senkronize yavaşlama' ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Yatırımcılar ve politika yapıcılar ABD-Çin ticaret müzakereleri, Fed'in faiz kararı ve ekonomik veriler gibi dünya ekonomisi için kritik olayları yakından izleyecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.