Hükümetin kamuoyuna yansıttığının aksine Türkiye, ihracat artışında dünya ortalamasının gerisinde kalırken, ithalat artışında dünyayı solladığı ortaya çıktı.
ABD Başkanı Trump, ABD ile Çin arasındaki yükselen gerginliğin ticaret savaşı endişelerini artırması sonrasında Twitter üzerinden açıklama yaptı.
İhracatta rekorlar iyimserlik yaratıyor. Ne var ki ihracatla ithalat rakamlarının bir arada açıklanması, dış ticarette gerçek tablonun anlaşılmasına imkan veriyor.
Türkiye en fazla ithalatı 251.7 milyar dolarla 2013’te yaptı. Şubat 2018 itibarıyla yıllık ithalat 242.8 milyar dolar. Yani, rekora sadece 9 milyar dolar kaldı.
Trump'ın ticarette korumacı politikaları sonrası gözler ülkelerin dış ticaret dengelerinde. Türkiye'nin geçen yılki 76,7 milyar dolar dış açığında üç ülke etkili...
JPMorgan, cari işlemler açığında daha keskin bir genişleme olasılığına işaret ederken, Goldman Sachs, 2018'de de cari açığın yüksek kalacağı tahmininde bulundu.
Yüksek seyreden dış ticaret verisinin ardından pazartesi günü açıklanacak kasım ayı enflasyonunun da 'kötü bir sürpriz' yapma ihtimalinin yüksek olduğu beklentisi hakim.
Eylülde dış ticaret açığı yüzde 85 artarak 8,13 milyar dolar oldu. İhracatın ithalatı karşılama oranı Eylül 2016'da yüzde 71,3 iken, Eylül 2017'de yüzde 59,3'e düştü.
Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, öncü dış ticaret açığı eylül ayında yüzde 85 artış kaydederek, 8 milyar 144 milyon dolara yükseldi.
Ağustos ayında ihracat yüzde 12,3, ithalat yüzde 15,3 artış gösterirken, dış ticaret açığı yüzde 22,8 büyüyerek, 5 milyar 873 milyon dolara yükseldi.
İktisatçı Bhagwati'ye göre rakamlar halkın fakirleştiğini gösteriyor.
Nisan ayında dış ticaret açığı yüzde 15.77 artarak 4.91 milyar dolar oldu.
Türkiye’nin ihracatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldı, ithalatı ise yüzde 1,6 yükseldi. Dış ticaret açığı şubatta 3.69...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.