Bugün dolar 12, euro 13,50'ler seviyesinde. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati'nin açıklamaları ve TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun bankacılarla görüşmesinin yankıları sürüyor.
JP Morgan, Goldman Sachs ve Deutsche Bank, dolar/TL kurundaki sert dalgalanmaların ve TL'deki tarihi kayıpların ardından ekonomiye dair kırılganlığın artacağı uyarılarında bulundu.
TL'deki değer kaybıyla birlikte dövizde ve altın fiyatlarında yaşanan sert yükselişlere karşı vatandaşların nasıl bir pozisyon aldığı, kurlardaki yükselişe nasıl yakalandığı netleşti.
Dolar kuru 11 gündür yaşadığı tarihin en büyük yükselişlerden birinin ardından dün bir ara yüzde 10'a yakın düşüş gösterse de bugün 12 seviyelerinde. Euro ise 13,39'larda seyrediyor.
Fitch yetkilileri, dolar/TL kurunda yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettiklerini, TL'deki değer kaybının bankaların kredi profilleriyle ilgili riskleri artırdığını belirtti.
Toplantıda, faiz düşürmenin kararlılıkla savunmaya devam edildiği, bu yolla alım ve satımın hızlanacağı ve yatırımların artacağının düşünüldüğü aktarıldı.
Vatan Partisi, doların 13.50, euro'nun 15.23 liraya ulaşmasının ardından serbest piyasa rejimine son verilmesi çağrısında bulundu. 'Dolar yasaklansın' dedi.
Abu Dabi Veliaht Prensi'nin Türkiye'ye gelmesi ve yatırım anlaşmaları yapılacağı haberiyle 11,60'a kadar çekilen dolar kısa süre sonra tekrar 12 TL seviyesine çıktı.
'Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan bütün inşaatlar para basıyor! Anlaşmalar dolar bazında. Allah korkunuz yok mu ya.'
İsviçre merkezli banka Credit Suisse, Merkez Bankası'nın yüklü bir faiz artışı gerçekleştirene kadar dolar/TL kurunun 14 seviyesine çıkacağı öngörüsünde bulundu.
Döviz kurlarındaki artış ekonominin dengelerini daha da bozarken, bu durumun tek kazananı ise bankalarda döviz varlığı bulunan yaklaşık 100 bin milyoner oldu.
'Yabancı ilgisi bekliyoruz fakat arada yabancıları ekonomimize çomak sokmakla suçluyoruz.'
Döviz kurlarındaki rekor seviyelerle katlanan ekonomik krize ilişkin açıklama yapan AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, 'sandığı' işaret etti.
TL'nin bir günlük tarihi değer kaybı dünya medyasında da geniş yer buldu. Dünya medyası TL'nin 'Kara Salı'sı ile ilgili, Erdoğan'ın söylediklerine ve politikalarına işaret etti.
Bankacılar, piyasada likiditenin dün 'neredeyse kaybolduğunu' özellikle 13.45’teki artışta normalde piyasada etkili olmayacak tutarlarda panik dolar alımlarının etkili olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreci ‘ekonomik Kurtuluş Savaşı’ olarak adlandırdığı açıklamalarıy sonrası dolar ve eurodaki yüksek tansiyon sürüyor.
Piyasalarda 'kara salı' olarak tarihe geçen Türk Lirası'nda dün yaşanan rekor değer kaybının ardından, akaryakıtta bugün tarihi zam kararı alındı.
Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybının ardından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Zorlu ve sancılı süreçte sağduyuyu elden bırakmamalıyız' dedi.
Kurdaki yükseliş nedeniyle emlakta tapudan boş dönenler oldu, otomotivde satıştaki 9 bin araç ilanı geri çekildi.
Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen '81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek' programında konuşan Erdoğan, döviz kurundaki rekor artıştan bahsetmedi.
Bugün 13,50 TL'ye dayanan dolar kurunun ardından Apple'ın online mağazasında iPhone 11 satışları durduruldu.
Ankara, İstanbul, Samsun, İzmir, Kocaeli, Eskişehir'de vatandaşlar, döviz kurunun rekor artış göstermesine karşı sokağa çıkarak, 'AKP istifa' sloganıyla yürüdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yüksek faiz düşük kur kısır döngüsü' eleştirisi akla bu politikanın uygulayıcısı olan Merkez Bankası eski başkanı Naci Ağbal'ı getirdi
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 'Sportif faaliyetleri, özellikle futbolu mali açıdan yönetebilmek çok daha zor hale gelmiştir' dedi.
Merkez'in açıklamasından sonra gün içinde 13 liraya çıkıp sonra 12,40'a inen dolar yeniden 12 lira 83 kuruş oldu.
Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu döviz kurundaki artışın ardından görüşme gerçekleştirdi.
Türk Lirası'nın yüzde 10'u aşan değer kaybı dünya ekonomistlerinin de gündeminde yer aldı. Ekonomistler, Türkiye'nin faiz konusunda izlediği politikanın yanlış olduğunu savundu.
Diyarbakır’da, dolardaki yükselişi protesto eden esnaf, 'Esnaf öldü, hükümet nerede?' sloganlarıyla dolar yaktı, sattıkları malların yerine yenisini koyamadıklarını söyledi.
Kamuoyunda 'Şakkadanak' olarak bilinen yandaş ekonomist Necmettin Batırel, 'Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? Hayal mahsulü rakamlar.' demişti.
Türkiye ekonomisine dair yorumlarıyla tanınan yatırım Ash, TL'deki rekor düşüş sonrası Merkez Bankası'nın niçin müdahale etmediğini sorarak, 'Sapkın bir ekonomi deneyi' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.