Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde "Suriye'deki son gelişmeler rejimin kendi halkıyla ve meşru muhalefetle uzlaşması gerektiğini bir kez daha gösterdi" denildi.
MGK bildirisinde, "İsrail'in çatışmaları Ortadoğu'ya yayma saldırılarının engellenmesi hususunda BMGK'ye bir an evvel harekete geçme çağrısında bulunulmuştur" denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan toplantı sona erdi. Yayınlanan 9 maddelik bildiride, "Suriye’de tüm tarafları kapsayan gerçek bir toplumsal mutabakata ulaşılmasına yönelik desteğin sürdürüleceği" ifadelerine yer verildi.
MGK belgesi mahkeme heyetine sunulduğunda, heyet belgenin özgünlüğünü internetten teyit etti ve bunu da ara kararına yazdı. Böylece, Ekim 2014’te ortada bir kalkışma, isyan vb. olmadığı mahkeme kayıtlarına da, MGK basın duyurusu formatında girmiş oldu.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantıya ilişkin yayımlanan 7 maddelik bildiride yapay zeka için ayrı bir madde yer aldı.
1990'larda dönemin Başbakanı Çiller'in "Elimizde 60 kişilik liste var" açıklamasının ardından Kürt iş insanlarına yönelik infazların başladığı sürece ilişkin önemli bir belge ortaya çıktı: MGK toplantısında jandarmaya verilen emrin resmi belgesi.
Yoğun gündemle yapılacak olan MGK toplantısında iç ve dış gündemdeki gelişmeler ele alınacak. Yunanistan ile Ege'deki kriz ve Ukrayna-Rusya savaşı öncelikli gündem başlıkları olacak.
Cumhurbaşkanlığı'nda bugün yapılan MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride, 'Yunanistan'ın karasuyu ve hava sahası ihlalleri kabul edilemez' dendi.
Bakan Hulusi Akar, 'Şu an içinde bulunulan durum nedeniyle ülkemizi korumak ve kollamak için bazı müdahaleler yapmak mecburiyetinde olduğumuzu görüyoruz' açıklaması yaptı.
MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride sınır ötesi askeri operasyonların 'millî güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği' olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak MGK toplantısında, bölgesel ve uluslararası güvenlik konularının değerlendirileceği belirtildi.
MGK toplantısında Rusya ve Ukrayna arasındaki son gelişmeler tüm yönleriyle ele alındığı, Türkiye'nin arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarının süreceği belirtildi.
Toplantıda 24 Mart’ta Erdoğan'ın da katılacağı Brüksel'deki Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi öncesinde Rusya-Ukrayna krizine dair değerlendirmeler yapılacağı öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 5 saat sürdü.
Toplantının gündem başlıkları arasında Ukrayna-Rusya gerilimi yer alıyor. Olası bir çatışma ortamının bölgeye etkisine dair analizler yapılacağı öğrenildi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Milli Güvenlik Kurulu’nun bildirgesinde ekonomik konulara yer verilmesinin gerekçesini sordu.
Meclis'ta konuşan Saruhan Oluç, 'MGK’ye bel bağlayan, ondan medet uman bir iktidarla karşı karşıyayız. MGK’de aklını başına toplasın ortada bir ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ yok' dedi.
Kahveci, 'Suçlu bu artışa yataklık eden kurumlardır. Bakalım MGK piyasada döviz arzını sınırlayan TCMB'ye karşı Yeni Ekonomi Denemesini tehditten nasıl bir işlem gerçekleştirecek' dedi.
Deva Partisi Başkanı Babacan, 'Milli Güvenlik Kurulu’nda ekonomiyi konuşmak bir itiraftır. Korku salarak değil özgürlük, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığı ile Türkiye krizden hemen çıkar.'
Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantının ardından 'İhracat odaklı ekonomi politikalarının hayata geçirilme sürecindeki sınamalar ile tehditler değerlendirilmiştir' denildi.
Önümüzdeki dönemde, -askeri ve sivil- bir darbe anayasasından kurtulurken, 100. yılında cumhuriyetimizi çoğulcu, özgürlükçü, dayanışmacı yeni bir öze de kavuşturabiliriz.
Milli Güvenlik Kurulu'nun toplantısında Afganistan'daki gelişmeler ve Kabil Uluslararası Havalimanı'nın akıbeti, Suriye meselesi, terör ve iklim değişikliğiyle mücadele konuları öne çıktı.
Toplantıda ulusal ve bölgesel güvenlik konuları ele alınacak. Beştepe'deki toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.
Anayasa Mahkemesi, OHAL kapsamında alınması gereken önlemleri düzenleyen yasaya ilişkin başvuruda, 'Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) ancak tavsiye verebileceğini' vurguladı.
Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine OHAL kapsamında alınması gereken önlemleri düzenleyen yasanın Milli Güvenlik Kurulu bölümünde iptal kararı verdi.
Saray'da düzenlenen toplantı 3,5 saat sürdü.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 14 sanığın 'MGK kararlarını hükümete dayattığı ve hükümeti işlevsiz hale getirdiği' gerekçesiyle cezaları onadı.
MGK, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 13.45'te toplandı.
İnfaz projesine onay veren MGK’nın 'devletler gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir' gerekçesi; Kürtleri düşmanlaştırmanın ve bozulan barış süreçlerinin arkasındaki gerçeğin ifadesi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.