ABD’de bir evin bahçesinde yaklaşık 10 bin yıl öncesine ait bir mastodon çenesinin fosili keşfedildi.
Kayseri'de Yumula Barajı'nın çevresinde 6 yıldır devam eden kazılarda bu yıl Geç Miyosen dönemine tarihlenen bir domuz kafatası bulundu. Alçı ceket yöntemi ile toprak altından çıkarılan fosil, Kayseri Bilim Merkezi Laboratuvarı'na geti
Denizli'de yapılan kazı çalışmalarında 'kılıç dişli' kedi kafatası fosili bulundu. Daha önce çeşitli türlerde 500 fosilin bulunduğu kazılarda bulunan fosilin 9 milyon yıl öncesine ait olduğu değerlendirildi.
Kulp ilçesinde arkeolojik kazılarda bulunan 1500 yıllık kilise kalıntısında denizyıldızı fosiline rastlandı.
Fransa'da arkeologlar, yaklaşık 2 bin yıl önce gömülmüş 28 ata ait kemiklerin olduğu 9 mezar keşfetti. Arkeologlar, atların ölümlerinin, milattan önce 58-50 yıllarında düzenlenen Galya Savaşları ile bağlantılı olabileceğini düşünüyor.
11 yaşındaki İngiliz kız çocuğunun bulduğu fosilin, 202 milyon yaşında olduğu açıklandı: "202 milyon yaşında olan fosil, bu devleri ortadan kaldıran küresel bir yok oluş olayından çok az öncesine ait."
Tokat'ın Zile ilçesinde 7 ay önce bulunan ağaç fosillerinin 41,5 milyon yıl öncesine ait olduğu tespit edildi. İstanbul'da incelenip, tekrar Tokat'a gönderilen ve burada sergilenecek bu tür fosil örneklerine Türkiye'de şu ana kadar rastlanmamıştı.
Bilim insanları Avustralya'da 380 milyon yıllık balık fosilinde korunmuş durumda bir kalp buldu. Keşfin kalbin evrimi hakkında önemli bulgular sağlaması bekleniyor.
Bilim insanları, Afrika ülkesi Zimbabve'de 201 ila 252 milyon yıl öncesine ait dinozor fosili ortaya çıkardıklarını açıkladı.
Fosilin 12 metre yüksekliğinde ve 25 metre uzunluğundaki bir Sauropod'a ait olduğu tahmin ediyor.
2001 yılında başlatılan kazı çalışmalarında bugüne kadara fil, gergedan, zürafa ve kılıç dişli kaplan başta olmak üzere 41 farklı türe ait 4 binden fazla tanımlanabilen fosil bulundu.
Denizli'nin Tavas ilçesinde, 8 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fil, gergedan, zürafa ve karıncayiyen gibi hayvanlara ait 15 farklı fosil bulundu.
Palaeospondylus gunni adlı canlının İskoçya'da bulunan fosili Japon bilim insanları, insanların da dahil olduğu omurgalılar soy ağacının en altına yerleştirdi.
Türkiye'nin de aralarında olduğu pek çok ülke savaşın İlk 2 ayında fosil yakıtlar için Rusya’ya 63 milyar euro ödedi.
Çinli ve Amerikalı paleontologlar, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde bulunan Linyi kentinde yaklaşık 504 milyon yıl yaşında eski deniz canlılarına ait bir fosil grubu keşfetti.
Fosilin Dünya'nın evrimi için kritik olan Silurian dönemine ait olduğu biliniyor.
'Bu ayak izleri, dik yürümenin evriminin düşündüğümüzden daha karmaşık ve daha ilginç olduğunu gösteriyor.'
COP26'nın ana gündeminde de kömür kullanımını azaltmaya yönelik taahhütlerin olduğunu hatırlatan sağlık uzmanları, kömürden çıkma tarihi verilmesini istedi.
Suların çekilmesi sonucu açığa çıkan tepeciğin yanına insanlar masa ve sandalye atıp piknik yaptı.
Bilimsel literatüre göre ‘Waewaeroa’ olarak adlandırılan penguenler dinozorlarla beraber yaşadı.
Bilim insanları, kuzey yarım küre semalarında dolaştığı bilinen 'uçan ejderha'nın Şili'de de yaşadığına dair kanıtlar buldu.
Nature dergisinde yayımlanan bir bilimsel araştırma, küresel ısınma ve iklim değişikliyle ilgili hedeflere ulaşabilmek için fosil yakıtların yer altında kalması gerektiğini ortaya koydu.
Araştırmacılar, çarpışmanın ardından deniz yaşamının karaya, kara yaşamının ise denize taşındığını ve bu süreçte milyonlarca canlının öldüğünü söyledi.
Araştırmacılar, fosilin Amerikan kökenli bir balık türü olduğunu belirtti.
Çin'de, 146 bin yıl önce yaşamış büyük bir kafatası fosili üzerinde analiz çalışması yapıldı. ‘Ejderha Adam’ ismi verilen kafatasının, yeni bir insan soyuna ait olabileceği ileri sürüldü.
Bisiklet sürücüsünün bulduğu ve Paleosen döneme ait olduğu tahmin edilen fosil MEÜ Su Ürünleri Fakültesi'ndeki müzeye bağışlandı.
Japonya açıklarında, bilim insanlarının gözlerinden bir şekilde kaçan 273 milyon yıllık 'yaşayan fosiller' keşfedildi.
Günümüzde fosil yakıt finansmanının büyük bölümünü Dünya Bankası Grubu sağlıyor. Dünya Bankası, 2018-2020 döneminde fosil yakıtlara 5,7 milyar dolar aktarmış durumda.
Almanya'da bulunan fosilin midesinde dört ayrı türde polen tespit edildi.
Köyde bulunan fosil Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Uzmanların yaptığı çalışma sonucunda fosilin 70 milyon yıllık olduğu öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.