WFP yetkilisi Corinne Fleischer, salgın öncesi 135 milyon kişinin akut gıda güvensizliğinin kurbanı olduğunu belirterek, bu rakamın küresel ısınma ve çatışmalarla arttığını belirtip, uyardı.
Gıda Güvenliği Endeksi’nde Türkiye son 10 yılda 12 sıra geriledi. Küresel Gıda Güvenliği Endeksi 2021 raporuna göre Türkiye, 113 ülke arasında 48'inci sıraya düştü.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Özlem Araz elma, domates, muz gibi yüksek oranda etilen gazı üreten meyvelerin, yanındaki gıdaların bozulma sürecini hızlandırdığı uyarısında bulundu.
Halk sağlığı ve gıda güvenliği denetiminin işletme başına yılda ortalama bir denetimle yapılmasının yeterli olmadığını belirten CHP’li Murat Emir, TBMM'ye araştırma önergesi sundu.
AB'nin, mahsur kalan milyonlarca tonluk buğdayın ihracatı için, krizden etkilenecek nüfusun büyüklüğü göz önüne alındığında Belarus dahil çeşitli seçenekleri değerlendirmesi bekleniyor.
Sağlığımızı korumak ve gıda zehirlenmelerinden kaçınmak için mutfakta bunlara dikkat etmek işe yarayabilir.
Uzmanlar, Türkiye’de uygulanan günübirlik tarım politikaları, yetersiz ve belirsiz desteklemelerin gıda güvenliği için büyük risk oluşturduğunu belirtti.
CHP Parti Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yapan Öztrak, 'Kuzeyimizdeki savaş daha da uzarsa gıda güvenliği açısından ilave ciddi sıkıntılar kapımızda bekliyor' dedi.
Türkiye genelinde organize sanayi bölgelerinde üç gün süreyle uygulanacak elektrik kesintisi, gıda üretimini tehdit ederken fiyatları da artırabilir.
Türkiye, tüm dünyada kriz yaşanan gıda güvenliğinde yanlış politikalarla en büyük güç kaybına uğrayan ülkelerden oldu. Türkiye 9 yılda 11 sıra birden inerek 47’nciliğe geriledi.
Kuru yemişlerde tuzun yapışması için kullanılan kimyasal maddeler sağlığı tehdit ediyor.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayınladığı mesajda, 'Gıda sistemlerimiz çöküyor ve Covid-19 salgını durumu daha da kötüleştiriyor' uyarısında bulundu.
Korumacı kısıtlamalar, nakliyedeki zorluklar ve işleme sürecindeki aksaklıklar küresel gıda tedariğine darbe vurdu. Dünyanın en yoksul bölgelerinde gıda güvenliğini tehdit ediyor.
Dünya Ticaret Örgütü, üretim ve tüketimin yeniden ölçeklendiğini, salgının küresel ekonomi ve dünya ticaretinde benzeri görülmemiş bir bozulmaya neden olduğunu açıkladı.
Verimlilik için 'olmazsa olmaz' olarak sunulan pestisitlerin kullanımı Türkiye’de son dört yılda yüzde 51 arttı. Gerekçe verim ancak birim alandan alınan verim bunun çok uzağında.
Dünyada tahmini olarak 6,1 milyar kilogram glifosat kullanıldığı dikkate alındığında glifosatın tarım işçilerine, tüketicilere ve çevreye olan risklerini anlamak son derece önem kazanıyor.
HDP, son dönemde artan gıda zehirlenmelerine ilişkin TBMM Başkanlığına bir araştırma önergesi sunarak, gıda güvenliğinin incelenmesini istedi. Tarım Bakanına da soru yönlendirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.