Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "IMF bizden borç istedi" iddiaları çöktü. 2008 krizi sonrası IMF'nin ek kaynak aktarımına sadece moral desteği verdiğini açıklandı.
IMF, Türkiye'de büyümenin 2018'de azalan mali destek ve sıkı para politikası etkisiyle yavaşlayacağını öngördü. IMF’nin 2018 büyüme tahmini yüzde 3,5.
Dünyanın en büyük ekonomileri ABD, Çin ve Japonya, 63 trilyon dolarlık "küresel hükümet borçları ligi"nde ilk üçte yer alıyor. ABD 19,94 trilyon dolar borçla zirvede.
Fosil yakıtlardan enerji üretimine yılda 1,9 milyar dolar teşvik veren Türkiye’de, bu teşviklerin sadece hava kirliliğine bağlı sağlık maliyeti yılda 19,4 milyar dolar...
23.5 Milyar Dolar IMF borcuyla iktidara geldiklerini söyleyen Erdoğan: "Borcu sıfırladık. Onlar bizden borç istiyor "dedi
IMF tahminlerine göre, gelecek yıl 190 ülkenin milli geliri toplamı 2017'ye kıyasla 5,1 trilyon dolar artarak 83,8 trilyon dolara ulaşacak.
IMF Başkanı Lagarde'dan küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ilgili sert bir uyarı geldi. Lagarde, kritik kararlar almazsak "Pişeceğiz, kızaracağız ve kavrulacağız" dedi.
IMF Başkan Yardımcısı Zhang, parasal koşulların gevşek kalmayı sürdürdüğü bir ortamda gelişmekte olan ülkelerin mali yapılarını düzene sokması gerektiği uyarısı yaptı.
IMF, küresel büyümenin gelecek yıllarda yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Kurum, çok düşük enflasyona ve artan jeopolitik risklere işaret etti.
IMF analistleri, gelir eşitsizliğinin arttığı ülkelerdeki kanun yapıcılara, en zengin kesim için ciddi derecede daha yüksek vergi oranı getiren vergi reformlarına yönelmelerini önerdi.
İktisatçı Mahfi Eğilmez, blog sitesinde OVP tahminleri ve IMF’nin Türkiye ekonomisi tahminlerini karşılaştırmalı olarak değerlendirdi.
Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin büyüme beklentisini 2017 için yüzde 2,5'ten yüzde 5,1'e, 2018 için yüzde 3,3'ten yüzde 3,5'e yükseltti.
IMF'nin Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda artan borçlanmanın, küresel finansal kriz ve düşük büyüme riskini artırdığı uyarısında bulunuldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bilançosunun bağımsızlığı kaybetmeye kadar varabileceğini söyledi.
IMF Başkanı Christine Lagarde, büyüme hızı bu şekilde devam etmesi halinde IMF'nin merkez ofisinin Washington'tan Pekin'e taşınabileceğini söyledi.
IMF, küresel büyüme tahminlerinde 2017 için yüzde 3,5 olan büyüme tahminini değiştirmezken, Türkiye için bu yıl öngördüğü yüzde 2,5 büyüme beklentisini korudu.
IMF, düşük petrol gelirleri nedeniyle Suudi Arabistan'ın 2017 yılını sıfıra yakın bir büyümeyle kapatabileceğini açıkladı.
IMF, Türkiye ile ilgili mali şeffaflık raporunda, 468 kamu şirketinin konsolide edilmediğini, bu şirketlerin giderlerinin GSYH’nın yüzde 12,6’sını oluşturduğunu belirtti.
IMF Başkanı Lagarde politikacıların ihtiyatlı hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
IMF, G20 ülkelerini "geleceği göremeyen" ulusal politikalar peşinde koşarak küresel büyümeyi riske atmamaları çağrısında bulundu.
IMF, Türkiye’de büyümenin zayıf kalacağını belirterek, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,5, 2018’de yüzde 3,3 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.
Yunanistan, kurtarma programı kapsamında kreditörleri ile aylardır geciken yeni kredi dilimini serbest bırakmanın önünü açacak anlaşmaya vardı.
Yerleşik düzenin korkulu düşmanı/ bizim çalışma arkadaşımız
IMF Avrupa'dan Gerson: Eğer belirsizlik yılın ilerleyen dönemlerinde beklediğimizden düşük olursa, yukarı yönlü revize edilmesi muhtemel
Mehmet Şimşek, Twitter'dan IMF'nin tahminleriyle ilgili mesaj paylaştı, “IMF'nin Türkiye ekonomisine ilişkin tahminleri muhtemelen yine yanlış çıkacak" dedi.
IMF, Türkiye için büyüme beklentisini ise yüzde 2.9'dan 2.5'e çekti.
IMF, mali gözetim raporunda kaynak dağılımının iyileştirilmesi halinde verimliliğin artacağını, bunun da yıllık GSYH artışını yüzde 1 yükseltebileceğini açıkladı.
IMF, gelişmiş ülkelerde uzun süredir devam eden düşük faiz ortamının finansal kuruluşlar için zorluklara neden olabileceğine dikkat çekti: En büyük...
Çin’in 2017’de de dünyanın belli başlı gelişmiş ülkelerinden daha büyük bir büyüme performansı göstereceği bekleniliyor. EKONOMİ– IMF tarafından...
Uluslararası kuruluşlardan Türkiye’nin 2017 büyüme öngörüsüne yönelik gelen mesajlar hiç de iç açıcı değil. Genel olarak açıklamalarda iki tema...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.