Türkiye'nin bir kez daha döviz krizi baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirten Boratav, hükümetin seçim öncesi IMF'ye gitmesini beklemediğini ancak iktidarda kalırsa gidebileceğini söyledi.
Boratav, '2021'de Türkiye ekonomisi yüzde 11 büyüdü. O zaman sokaklar niçin tepkilerle doldu? Neden işçiler sokaklara indi? Yakılan elektrik faturaları neden?' diye sordu.
İktisatçı Boratav, Erdoğan'ın geçen pazartesi yaptığı açıklamaların 2001'deki Anayasa Kitapçığı Krizi ile aynı etkiyi yarattığına dikkat çekerek, 'AKP, krizle geldi, krizle gidiyor' dedi.
'Cumhurbaşkanı kararlarıyla manasız bir döviz çılgınlığı yaratılmış olacak. Ta ki kısa vadeli döviz fiyatlarından yararlanan küçük bir kesim gözetilmemişse. Bu da polisiye vakadır.'
Boratav, bugünkü yazısında, 'Yeni bir Türkiye arıyorsak, yepyeni bir anayasa gerekir. 12 Eylül gericiliğinin mirası olan anayasayı kendi kuralları içinde değiştirerek değil...' dedi.
Enflasyon Araştırma Grubu Yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy ve iktisat profesörü Korkut Boratav, 18 yılın en yüksek Temmuz ayı enflasyonunu Artı Gerçek'e değerlendirdi.
SOL Parti tarafından düzenlenen Bağımsızlık Konferansı’nın ilk konuğu duayen iktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav oldu. Boratav, Türkiye ekonomisi ile ilgili kritik tespitlerde bulundu.
Boratav, rezervlerin israf edildiğini belirterek, 'Bütçeyi harekete geçirseydi hem sağlık sistemini ayakta tutacak hem yoksul kesimlerin gelir kayıplarını karşılayacaktı. Ama yapmadı' dedi.
Boratav, 'Finans kapitalin egemenliği kabul edilirse, Saray'ın Merkez Bankası operasyonu, ağır bir ekonomik hata olarak görülecektir' ifadelerini kullandı.
Duayen iktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav, dün açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirerek, 'Bu tür bir bulgunun istatistikler açısından sorgulanması gerekiyor' dedi.
Prof. Dr. Boratav, döviz krizi nedeniyle zincirleme fiyat artışları yaşanacağına dikkat çekti, Prof. Dr. Kuruç, krizin çözümü için sermaye sınıfına varlıklarını dövizle satma önerisi yaptı.
Dünyanın önde gelen endeks sağlayıcılarından MSCI'ın Türkiye'yi bir alt lige düşürme riskiyle ilgili Boratav, bu durumda Türkiye'nin dış borç çevirmede sıkıntı yaşayabileceğini belirtti.
AKP iktidarının uzatmaları oynadığını belirten Prof. Dr. Boratav’a göre, egemen güçler, AKP sonrası merkez cumhuriyetçi, milliyetçi sağ ve ılımlı islam koalisyonunun tasarımı içinde.
Prof. Dr. Boratav, 'Yeni Ekonomi Programı denilen belgeyi ciddiye almak söz konusu değil. O belge baştan zaten büyüme tahminiyle çöktü' dedi.
Prof. Dr. Korkut Boratav bu sloganların 'kriz koşullarında sınıfsal savunma mevzilerinin oluşmasına katkı yapacağına' dikkat çekti.
Prof. Dr. Korkut Boratav, 'Albayrak, eylül başında Londra’da büyük finans şirketlerinin yöneticileri tarafından eğitildi ve IMF’siz bir IMF programı kararlaştırıldı' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.