Türkiye’nin attığı bu adımın enerji güvenliği açısından etkileri ne? Rusya ile yeni bir bağımlılık ilişkisi Türkiye’yi nasıl etkiler? Bu analizde bu sorulara yanıt arayacağız.
Akkuyu Nükleer'in ana hissedarı Rosatom, sözleşmesi feshedilen IC İçtaş İnşaat'ın işin kalitesini ve zamanlamasını etkileyen çok sayıda ihlal yaptığını ileri sürdü.
Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Akkuyu'da çalışanların yüzde 80'den fazlasının Türkiye'den olduğunu, bu sayının ve projedeki Türk firma sayısının zamanla artacağını belirtti.
IC İçtaş, Rosatom'un sözleşme feshini Londra Tahkim Mahkemesi'ne götürmeye hazırlanırken, Rosatom'un Türkiye iştirakinin Akkuyu için 6,1 milyar dolarlık kredi aradığı belirtildi.
2015’te temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı, cennet koyu çorak bir araziye çevirdi. CHP’li Antmen, ‘Bugün ağaç katliamı yaşandı, yarın insan katliamı yaşanacak’ uyarısı yaptı.
Rusya merkezli Sberbank, Rus Rosatom şirketi tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı için 400 milyon dolar kredi sağlayacak.
Rosatom Başkanı Lihaçev, Akkuyu nükleer santrali projesinden hisse satışı konusunda Türkiye’deki özel ve devlet şirketleriyle görüştüklerini belirtti.
Akkuyu Nükleer AŞ Başkan Yardımcısı Dedusenko, 'Hali hazırda gerçekten ortak arayışındayız. Bazı şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor' dedi.
Akkuyu nükleer santralinin inşaatı için Rosatom'un IC İçtaş’la işbirliği yapmak için görüştüğü ve bu görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği belirtiliyor.
Rosatom Başkanı Lihaçev, Akkuyu nükleer santral projesinin yüzde 49 hissesini tek seferde satmayacaklarını, bir kaç aşamada yatırımcıya sunulabileceğini belirtti.
Bilirkişi raporunda faaliyete girer girmez arıza yapan bir reaktör tipi örnek verilerek, denenmemiş Rus teknolojisi denenmiş gibi gösterildi.
Türkiye, Çernobil kazasını saklayan şirkete Mersin'de nükleer santral yaptırarak, Akdeniz kıyılarını şirketin hizmetine sunuyor. Karar vericiler, Türkiye'nin kucağına saatli bomba bırakıyor.
Seçim meydanlarında kalkınma, büyüme, istihdam adına pazarlanacak büyük projeler lazım. Akkuyu bunun için çok ideal. Siz nükleer santrali Türkiye'nin elektrik ihtiyacı için mi sanıyordunuz?
Projeleri EÜAŞ hazırlıyor, ÇED süreçleriyle ilgili 'tatsız ve pürüzlü' bürokratik işler yine EÜAŞ tarafından hallediliyor, ÇED olumlu belgeleri alınarak özel sektöre kılçıksız sunuluyor.
Rosatom'un Akkuyu nükleer santrali için Türkiye'den ortak alma girişimleri hızlı ilerlemiyor. Projenin finansman tarafında da sorunlar var...
Türkiye'de Akkuyu nükleer santrali inşa edecek Rus şirketi Rosatom, projeye Türkiye'den ortak olarak kamuya ait EÜAŞ ile görüştüklerini doğruladı.
Kolin ve Kalyon’un Akkuyu'dan çekilmesiyle ilgili iddiaları cevaplayan Celal Koloğlu, "Parasal sıkıntılar var. Biz belirsiz bir şeyin içinde yer almak istemeyiz" dedi.
Rus haber ajansı RBC’nin haberine göre Rosatom, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat’ın projeden çekilmesi üzerinde Akkuyu projesi için EÜAŞ ile görüşüyor.
Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını üstlenen Rus Rosatom, projedeki yüzde 49 hissesini Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumuna satacak.
Rosatom Başkanı Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin Akkuyu nükleer santralinin inşaat süreciyle ilgilendiğini açıkladı. EKONOMİ – Rusya...
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.