Bilim insanları, günümüzdeki ve gelecekte Coronavirus kaynaklı hastalıkları durdurmak için virüslerin ortak özelliklerinden yola çıkarak tek bir aşı yapma üzerinde çalışıyor.
Prof. Dr. Ceyhan, Coronavirus'ün grip virüsü gibi toplumda dolaşıp dolaşmayacağının kimse tarafından henüz bilinmediğini belirtti.
Alman virolog Christian Drosten Covid-19 pandemisine yol açan virüsün kaynağının Çin’in kürk endüstrisi olabileceği yönündeki tezleri akla yakın bulduğunu açıkladı.
'İnsanlara bulaşan hastalıkların yüzde 25'i barajlar, sulama ve fabrika çiftçiliğinden kaynaklanıyor.'
Dünya Sağlık Örgütü, vaka sayılarının artış gösterdiği Kuzey ve Güney Amerika kıtalarının Kovid-19 salgınının merkez üssü haline geldiğini açıkladı.
Prof. Dr. Florio, 'Var olan sistem 'sağlık için bilim' ile 'kâr için bilim' arasında çözülemez bir çelişki üzerinde işliyor" diyor.
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve haftalar içinde 20'den fazla ülkeye yayılarak binlerce kişinin ölümüne neden olan ölümcül Koronavirüs, endişe yaratmaya devam ediyor.
Covid-19 aşılarının büyük bir kısmı virüsün üzerindeki çıkıntıları hedef alıyor.
Virüsün genomunun önemli bir parçasının eksik ve genetik alfabedeki 81 harfin ''tamamen'' yok olduğunun fark edildiği belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 'Sigara içmek, ellerin (enfekte olmuş eller) dudaklarla temasta olması demek. Bu da virüsün elden ağza taşınması ihtimalini yükseltiyor.'
2001 yılında yapılan bir çalışma, bakteri ve virüslerin gaz çıkarmakla havaya karışıp karışmadığını inceledi.
Araştırmaya göre bulaşma vakalarının çoğu öğlen saatlerinde gerçekleşiyor.
Asya'da 2002-2003 yıllarında görülen şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgını, pandemi boyutlarına ulaşmamıştı.
İngiltere'de hükümet salgına hazırlıksız yakalandığı, özellikle de sağlık çalışanları için yeterli koruyucu ekipman olmadığı gerekçesiyle yoğun eleştiri altında.
10 gün sonra bulaşıcı virüs sayısında sert düşüş görülüyor.
İspanya'da koronavirüs sebebiyle son 24 saatte 410 kişi daha hayatını kaybetti.
Araştırmacılar koronavirüsün, insanlarda olduğu gibi, maymunlarda da akciğer hastalığına yol açabileceğini saptadı.
Araştırmalar, yeni virüsün genetik diziliminin insan yapımı olamayacağını kanıtlamıştı.
Yarasalar tarafından taşınan korona virüsler üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan virolog Shi Zhengli 'Yarasalar tarafından taşınan koronavirüsler daha çok salgına sebep olacak' dedi.
Doktorlar ve araştırmacılar, salgının henüz tüm hızıyla devam ettiği bu süreçte, kesin klinik sonuçlara varmak için yeterli veri bulunmadığını söylüyor.
Hong Kong Üniversitesi'nde bulunan bilim insanları koronavirüs üzerine çalışma yapmaya karar verdi.
‘Değerli Beydere Köyü sakinleri, evde kalun evde, hastaluk var hastaluk. Ateşi yakun, çayi demleyun, fuduğu kavurun, oturun evde. Dışarıda bir şey yok, hastaluk var.’
Virüsün mutasyona uğraması halinde, gripte olduğu gibi vücudun artık bu virüsü tanıyamaz hale gelmesinden ve tekrar bir salgına dönüşmesinden endişe ediliyor.
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Bilim Kurulu üyeleriyle yaptığı konuşmayı bugünkü köşesine taşıdı.
2003 yılındaki SARS salgını sırasında doğrudan 10'dan fazla kişiye virüs bulaştıran bireyler 'süper taşıyıcı' olarak sınıflandırılmıştı.
'Vaka sayısı birkaç hafta içinde hızla artarsa altyapımız yetmez'
Sağlık ekonomisi alanında uzman Prof. Dr. Onur Başer, 'Arz talep etkisi ve belirsizlik önümüzdeki aylarda dünyayı ekonomik durgunluğa itecektir' dedi.
Temiz Hava Hakkı Platformu, kirli havaya maruz kalan bireylerin koronavirüs gibi zararlı mikroorganizmalardan daha fazla etkilendiğine dikkat çekti.
Yarasaların evrimsel süreçte uçmasını sağlayan bazı adaptasyonlar aynı zamanda yüksek işlevli bir bağışıklık sistemine sahip olmalarını sağladı.
MERS, Ebola, Marburg ve şimdi de corona virüsünün yarasalardan insanlara bulaştığı düşünülüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.