TÜİK’in, Ocak- Eylül dönemi yapı ruhsatı istatistiklerine göre, ruhsat verilen daire sayısı geçen yıla göre yüzde 57 artarak 1 milyon 106 bin oldu.
İşsizlik, ağustosta yüzde 10.6 oldu, beklenti yüzde 11'di. İşsizlik, geçen yılın aynı dönemine 0.7 puan, bir önceki aya göre 0.1 puan azaldı.
Asgari ücretli ve emeklinin maaşı son bir yılda yüzde 7.9 ile yüzde 10.9 oranında arttı. Aynı dönemde gıda ürünlerindeki artış yüzde 49’u buldu.
TÜİK verilerine göre, 20-24 yaş arası gençlerin yüzde 33.7’si, 25-29 yaş arası gençlerin ise yüzde 34.5’i ne eğitim alıyor ne de bir işleri var...
Ekimde yıllık enflasyon dokuz yılın zirvesine çıkınca, fatura yine vatandaşa kesildi. Ehliyet, pasaport gibi harçlar yüzde 14,47 artarken kırmızı ışıkta geçmenin cezası 236 TL'ye çıktı.
Enerji ithalatı için ödenen miktar ocak-eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artarak 26,5 milyar dolara yükseldi.
TÜİK verileri, Türkiye'de eylülde yüzde 29 artışla 140 bin 298 konut satıldığını gösterse de, sektör temsilcileri durgunluk yaşandığını belirtiyor.
Türkiye'de teknoloji harcamalarının en ucuz olduğu kent Çanakkale iken, teknolojiye en pahalı ulaşan il ise Niğde olarak tespit edildi.
Ekimde bir önceki aya göre hizmet sektörü güven endeksinde yüzde 2,2, perakende ticaret sektörü güven endeksinde yüzde 1,9 azalma kaydedildi.
TÜİK tarafından açıklanan tüketici güven endeksi art arda üçüncü kez düşüş kaydederek, ekim ayında 67,3 seviyesine geriledi.
TÜİK'e göre, temmuz dönemi itibariyle son bir yılda 1 milyon 122 bin kişiye istihdam sağlandı. Aynı dönemde çıraklar kategorisindeki sayı 1 milyon 231 bin oldu.
Temmuz ayı itibariyle işsiz sayısı 3 milyon 443 bine çıktı. İşsizlik oranı yüzde 10,7 olurken, genç işsizlik yüzde 21,1 ile son dört dönemin zirvesine çıktı.
TOBB Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi, TÜİK'in yarın açıklayacağı işgücü verilerini önceden hesapladı. İşsizliğin yüzde 10.5'e çıkması bekleniyor.
Eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 11,20, aylık enflasyon yüzde 0,65 oldu. Çekirdek enflasyonda ise yüzde 10,98 ile Şubat 2004'ten bu yana en yüksek seviye kaydedildi.
Ekonomik güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3 oranında azalma kaydederek 106 değerinden 102,8 puana geriledi.
En düşük gelirli birinci yüzde 20’lik dilimdeki hanelerin konut harcamaları içinde gerçek ve izafi kiranın payı yüzde 66 iken, en yüksek gelirli hanelerde bu oran yüzde 69,1 oldu.
Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 'bankalara faizleri düşürün, sürümden kazanın’ dendiğini belirterek, "Bankalar sürümden nasıl kazanır, doğrusu bilmiyorum. Cehaletimi mazur görün" dedi.
Uzmanlar, Commerzbank raporundan yola çıkarak, Türkiye'nin resmi büyüme rakamlarının şüpheliden çok daha fazla olduğu ve hatta siyasi olarak etkilenmiş olabileceği yorumu yapıyor.
İşsizlik oranı haziran ayında yüzde 10.2'de kalarak geçen yılın aynı dönemine ve bir önceki aya göre değişim göstermedi.
CHP’li Öztrak, bir defalık tedbirlerle yakalanan büyümenin kırılganlıkları artırdığını belirterek, Finans kesimine dönük zorlama şişirilen balonun patlamasını tetikleyebilir" dedi.
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüyerek ekonomistlerin beklentisinin gerisinde kalan bir performans sergiledi.
Sanayi üretimi geçen yıl darbe girişiminin yaşandığı ve tatil günlerinin olduğu temmuz ayının baz etkisiyle Ocak 2011'den beri en büyük artışı kaydetti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, dış ticaret açığı ağustosta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,56 artışla 5,88 milyar liraya çıktı.
Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin araştırmasına göre, bir İstanbullunun 100 metrekarelik bir konut için hiç harcama yapmadan 12,5 yıl çalışması gerekiyor.
Türkiye'nin son beş yıldaki kozmetik ürünleri ithalatı 1,8 milyar doları aştı. Bu dönemde kozmetik ürünleri ihracatı ise 1,2 milyar dolar oldu.
Nüfusu 14 milyon 804 bin 116 kişiye ulaşan İstanbul, Türkiye nüfusunun da yüzde 18.5'ini barındırıyor.
Nüfusu 2016'da 14 milyon 804 bin 116 kişiye ulaşan mega kent İstanbul'da yaşayanların sayısı son beş yılda 1 milyon artış gösterdi.
Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 82,5 artarak 8 milyar 843 milyon dolara yükseldi. Yedi aylık ticaret açığı ise yüzde 21 artışla 39.7 milyar dolar oldu.
Ekonomik Güven Endeksi, ağustosta yüzde 2.5 artarak Temmuz 2012'den bu yana en yüksek olan 106 değerini aldı. Ağustostaki yükselişe en önemli katkıyı inşaat sektörü yaptı.
İnşaat İstihdam Endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 azaldı. Aynı çeyrek çalışılan saat de azalırken, çalışan ücretleri artış gösterdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.