Dolar Türk lirası karşısında rekor kırarak 17 bandını geçti.
CHP'den Erdoğan'a 'samimiyet' çağrısı yaptı: AK Parti iktidarı ‘Türk lirasını yedirmeyeceğiz’ söyleminde samimiyse dövizle verilen garantileri derhal Türk lirasına çevirmelidir.
Milliyet gazetesinin o günkü haberine göre Türk lirası devalüe edildi.
Wall Street Journal, Rizeli çay üreticinin ‘Bu hükümetten kurtaracak herkese oy vereceğim’ dediğini aktardı.
İsviçre bankası UBS, bundan sonra Türk Lirası ile ilgili rapor yayımlamayacaklarını belirterek, yatırımcıların son TL tavsiye raporlarını dikkate almamalarını istedi.
TL cinsinden tasarruflar eriyor. TL çekleri, TL senetleri, Türkiye piyasasında geçmiyor. Bankalar TL cinsinden kredi vermek istemiyor.
Merkez Bankası verilerine göre; Türk lirası, tarihin en düşük reel değerine geriledi. Ekim ayında 60,37 seviyesindeki reel efektif döviz kuru, kasım ayında 54,33 oldu.
Mustafa Balbay: Bakın bize olan güven arttıkça dünyadan dolar yağıyor' diyecekler.
'Adı öyle olmasa da acaba son yaşadığımız Türk Lirasının derin değer kaybı Türkiye’nin devalüasyonlar tarihinde kendine nasıl bir yer edinecek?'
Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak, 'Yatırım yapmamamızın en büyük sebebi hukuk sistemidir diye endişelerini dile getiriyorlar' dedi.
Dolar, yeni haftaya yükselişle başladı, kurda 12,80 seviyesi görüldü. Erdoğan'ın cuma akşamı, 'bu faizler düşecek' açıklaması, kurda sert yükselişi beraberinde getirmişti.
Geçen hafta Garanti Bankası'nda hisse alım programı açıklayan BBVA, alım programında Türk Lirası'ndaki değer kaybının dikkate alındığı vurgulandı.
Stern, Erdoğan'ın TL'nin değerini her birkaç haftada bir kasıtlı düşürdüğünü ve büyümeyi artırmaya çalıştığını yazdı. Dergi, 'Ancak bu büyüme aldatıcı. TL ölüm sarmalına girdi' diye yazdı.
DİSK, TL’nin değersizleştirilmesiyle yaşanan kayıplara ve yoksullaşmaya karşı bugün işyerlerinde bildiri okuyacak, yarın kitlesel basın açıklamaları düzenleyecek.
Mobius, Türk Lirası'nda yaşanan son değer kaybıyla ilgili olarak, "Kur kriziyle karşı karşıya kalan tek ülke Türkiye olmayabilir" yorumunda bulundu.
Kubilay, rekabetçi kur önerisinin bilinçli bir şekilde uygulanmadığına ve bu kadar kontrolsüz bir artışın reel sektöre yayılarak ticari hayatı bozabileceğine dikkat çekti.
Dünya medyası TL'deki değer kaybın yakından izlerken, Financial Times, Erdoğan'ın 'ekonomik kurtuluş savaşı' yürüttüğünü açıklamasının ardından TL'de rekor düşüş yaşandığını yazdı.
Unicredit, TL'deki kaybı önlemek için likidite kısıtlamasına ve rezerv kullanımına gidilebileceğini ancak uzun vadede bunların işe yaramayacağını, faiz artışının gerekli olacağını kaydetti.
Dolar/TL günlük yüzde 12 yükselişle 13,50 TL ile rekor tazeledi. Euro/TL 15,20 seviyesinin üzerini gördü. TL, gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi oldu.
Zelyut, 'Merkez bankaları Dolar Endeksi'ne karşı paralarının değerini korumak için faiz artırırken AKP, faiz indirimini sürdürecek gibi gözüküyor. TL'de de değer kaybı sürecek' dedi.
‘Neden böyle oldu, neden TL dolar karşısında kısa sürede hatırı sayılır bir değer kaybına uğradı? Bu soruyu bulmaca çözmesini sevenlere sormuş olayım.’
Türkiye ekonomisi ve Türk Lirası'ndaki değer kaybı uluslararası medyada haber ve köşe yazılarıyla ilgiyle izlenirken, bu kez bir bulmacada soru olarak yer aldı.
Hanke, 'Erdoğan’ın desteği lira kadar hızlı düştüğü için Erdoğan'ın sonu yaklaşıyor. Erdoğan için tek çıkış yolu 1997'de Bulgaristan'da kurduğum gibi bir Para Kurulu’dur' dedi.
Dolar kurunda gece saatlerinde 10.98 ile yeni zirve görüldü. Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde Türk Lirası'ndaki sert değer kaybı devam ediyor.
Artan enflasyona rağmen Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine devam edeceği beklentisiyle dolar/TL, rekor üstüne rekor kırıyor. Kurda bu sabah 10,46 seviyesi görüldü.
TL'nin dolar karşısında değer kaybı kademeli olarak sürerken, cuma günü 10'un üzerini gören dolar yeni haftaya da 10'un üzerinde başladı. BBVA'dan gelen haberle 9,95'e kadar indi.
ABD'deki yüksek enflasyon, Fed açıklamaları, yüzde 20'ye dayanan enflasyon ve TCMB'nin belirsizliği... İki ayrı para politikasına sıkışan TL, dolara karşı psikolojik 10 seviyesine dayandı.
Sözcü yazarı Muratoğlu, 'Yurt içinde faiz indirimleri ve enflasyon nedeniyle Türk Lirası mevduatların reel getirisi yok. Para yattığı yerde eriyor' dedi.
S&P EMEA Ülke Notları Direktörü Rybnikov, 'Yükselen enflasyon, para birimindeki volatilite ve öngörülemeyen politikalar nedeniyle yatırımcıları TL'ye dönüşe ikna etmek zor görünüyor' dedi.
Gelişmekte olan ülkeler enflasyonu dizginlemek için faiz artışlarını sürdürüyor. Brezilya Merkez Bankası son 20 yılın en sert faiz artışına giderek politika faizini yüzde 7,75'e yükseltti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.