HDP Milletvekili Garo Paylan, Varlık Vergisi'nin çıkarılmasının 80'inci yıldönümünde TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sundu. Azınlıklardan özür dilenmesini isteyen Paylan, "Ben TBMM’yi bu ayıptan kurtulması için sorumluluğa davet ediyorum" dedi.
Kasım ayı, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) tarihinin en büyük resmî yüzkarası olan 1942 Varlık Vergisi’nin 79. yıldönümü.
Cumhuriyet gazetesinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin geçmişiyle ilgili olarak helalleşilecek konular arasında saydığı Varlık Vergisi’ni savunan bir yazı yayımlandı.
'Varlık Vergisi' denen ekonomik soykırımın bir Ermeni gencinin geleceğini nasıl değiştirdiğini bir de Netflix'den değil bizden dinleyin.
Yazar Herkül Millas: Devlet, Türkleşemeyeceklerini yok ediyor. Bu kuruluş felsefesinde var. Müslüman olmayanları düşman görüyor ve bunu Varlık Vergisi yoluyla uygulamaya çalışıyor.
1950'li yılların İstanbul yaşantısını seyirciyle buluşturan dizi, aynı zamanda Türkiye Yahudi Toplumu'na dair birçok detay sunan ilk Türkiye yapımı.
Azınlıkların hepsi sanılanın aksine fabrikatör, tüccar ya da zengin değildi, yoksul kesimi de ziyadesiyle fazla olan gayrimüslimler çok şey kaybettiler.
Birçok Ermeni, Rum, Süryani Kemal Yalçın’ın kitaplarını okuyarak Türklerle, Kürtlerle yeniden barışmıştır.
TİP, bağrında her kimliği her inancı sevgiyle, kardeşlik duygusu ile toplamıştı. Ve bir daha böyle bir birliktelik yaşanmadı. Düşünün ki, Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan da TİP üyesi idi.
İsyancı bir kadındı Safiye Ayla. Kadın kimliğini cesaretle savunan, kendi ekonomisini yönetmeyi başaran. Son büyük aşkı da, önyargılara karşı bir başkaldırı idi bence…
Resmi ideolojinin azınlık karşıtı türkleştirme politikalarının 'kanun kılıfına büründürülmüş' 1942 tarihli versiyonuydu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.