AKP kaynakları, yeni düzenlemeyle yargılamaların daha fazla uzamamasının hedeflendiğini ifade etti.
'Son yargı reformunun adeta acı bir karşılığı olarak mahkemece somut bir şüphe olmadığı kanaati ile tahliye kararı verilmesi, bizce toplum vicdanı nezdinde ciddi bir yara açmıştır.'
ARTI TV'de ekrana gelen 'Söz Sırası' programının konuğu hukuçu Fikret İlkiz oldu.
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, 'Daha önceki yapılamayanları görerek şimdi nasıl olur da yapılacak gözüyle bakabiliriz. Yargı reformu adına ne gerçekleşti diye bakarsanız, sıfır' dedi.
'Yargı reformu paketi', Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından AKP MYK'ya sunuldu.
Baronun talepleri arasında yeni hukuk fakültelerinin açılmaması, Adalet Bakanı'nın Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun çıkarılması da yer aldı.
HDP Sözcüsü Günay, reform söyleminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tartışmaya açtığını belirterek, ‘Ortaya çıkan tablo rejim krizinin ta kendisidir’ dedi.
Habertürk'te konuşan Meclis eski Başkanı Bülent Arınç pandemi yasakları döneminde Demirtaş'ın Devran kitabını okuduğunu ve Kürtlerin yaşadığı travmaları anlamak gerektiğini kaydetti.
CHP'li Utku Çakırözer, 'Haber verme ve eleştiri açıklamalarının suç olmaktan çıkarılacağı' iddiasıyla kabul edilen yargı paketinin birinci ayını değerlendirdi.
Yargı reformlarının geçmişine bakıldığında hep tersi şeylerin yapıldığını belirten İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, sorunun yargı paketlerinde değil uygulamada olduğunu söyledi.
'Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlıyoruz.'
Av. Kazım Bayraktar’a göre, yargıdaki mevcut bürokratik ve siyasal merkezileşme var olduğu sürece hiçbir yargı reformu işe yaramayacak.
harekâtın başlamasıyla birlikte, daha önce gündem olan birçok konu anılmaz oldu. yargı reformu, sessiz sedasız, beklentileri karşılamayacak bir şekilde kabul ediliyor.
AKP’nin 'düşünceye özgürlük' diye yutturmaya çalıştığı 'Yargı Reformu Paketi'nin komisyonda nasıl müzakere edildiği ortaya çıktı!
CHP, Yargı Reformu’na dair muhalefet şerhinde yargının yürütmeye bağlı çalıştığını anlatırken, AİHM’in Selahattin Demirtaş kararını örnek gösterdi.
'Paketle ilgili görüşmelere katılmak, iktidarın amaçlarına hizmet edecektir. Bu nedenle alınması gereken doğru tavır; paketin görüşmelerine katılmadan bütünüyle reddedilmelisidir.'
Yargı reformu paketini değerlendiren ÇHD Genel Sekreteri Tuba Nergis Aslan, 'Sol, muhalif kesime ne getirecek? Nasıl bir özgürlük sağlayacak?' diye sorarsanız hiçbir şey yok' dedi.
Anayasa Hukuku Profesörü ve CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu koordinasyonunda hazırlanan pakette 10 kanun ve 193 maddede değişiklik yapılması isteniyor.
'Reform' diye getirilen paket ile, yine halkın belli bir bölümüne, özellikle muhaliflere yönelik yargılama safhalarında yeni ve karmakarışık bir yargı sürecinin örüldüğü anlaşılıyor.
Ciddiye alanlar, Türkiye’nin kangrenleşmiş, siyasallaşmış, çarpıtılmış yargı sisteminin hakikaten değişeceğini zannedebilir.
'Ekimde çıktığında önemli sorunların çözülmeye başladığını göreceksiniz.'
Yargı Reformu'nun ayrıntıları açıklandı. Yargıya basit yargılama usulü sistemi de getirilecek.
Yargı reformundan söz edenler Demirtaş’ın şu sözünü unutmasınlar: ‘Yargı yok, adalet yok, kanun yok. Sadece bize değil, hiçbirinize yok.’
AKP’nin Meclis’e sunacağı ilk yargı reformu paketinde, hakkında soruşturma açılmayan ve beraat eden KHK’lılara pasaportları verilebilecek.
Çok sayıda baronun boykot kararına rağmen Saray'daki adli yıl açılışına katıldığı için eleştirilen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bazı baroların olağanüstü kongre çağrılarına yanıt verdi.
A Haber'e konuk olan Feyzioğlu, adli yıl açılış töreninin Saray'da yapılmasının normal olduğunu savundu.
Yeniden tartışılmaya açılacak 'Yargı Reformu'nu değerlendiren KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, 'Gerçek bir reform ise, İstanbul Sözleşmesi düzenlemelerinin yapılması gerekir' dedi.
‘Türkiye İttifakı sözde kalmayacak. Öncelikli olarak yargı reformu, siyasi partiler ve seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler ivedilikle Meclis’e gelecek.’
Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir Barolarının da bulunduğu 67 baro, Cumhuriyet davasında tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlarla ilgili Yargıtay’ı göreve çağırdı.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Şentop'un katıldığı yemin töreninde dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.