Çocuklar için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı III: Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf

Çocuklar için Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı III: Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf
Koç üniversitesi VEKAM tarafından 2019'da başlatılan 'Çocuklar için Kültürel Miras Çalışmaları' çalıştayları devam ediyor. Çalıştayın üçüncüsü 'Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf' için kayıtlar açıldı.

Artı Gerçek - Koç Üniversitesi VEKAM tarafından, başlatılan "Çocuklar için (0-18) Kültürel Miras Çalışmaları" adlı çalıştayların 3'üncüsü 2-3 Kasım tarihleri arasında hem yüz yüze, hem de çevrimiçi katılımcılarla gerçekleştirilecek.

Yüz yüze kayıtlar için azami 60 katılımcının kabul edileceği çalıştayda, kültürel miras alanında çalışan uzman, öğretmen, akademisyen, lisansüstü ve araştırmacılara öncelik verilecek. Çalıştayın dili Türkçe ve İngilizce olacak ve isteyen katılımcılar için simultane çeviri hizmeti sunulacak.

1.jpg

Koç üniversitesi VEKAM tarafından, 2019 yılında "Çocuklar için (0-18) Kültürel Miras Çalışmaları" adı altında sürekliliği olan yapısıyla bir dizi çalıştay başlatılmış; bu çalıştayların kapsamlı alt başlıklarıyla kültürel miras konusunda hem Türkiye’de hem de Dünya'da yapılan örnekler üzerinden, bu konuda çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürülebilir kültürel miras eğitimini desteklemeyi hedefleyen bir niteliğinin oluşturulması hedeflenmişti.

2.jpg

İlki, 2019 yılında çocuklar için yapılan ve kültürel miras çalışmalarını genel bir perspektifle ele alan çalıştayın, ikincisi 29-30 Nisan 2021 tarihinde "Öğretmen Odaklı Uygulamalar" temâsıyla pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilmişti.3.jpg

Birçok uzman ve ilgili tarafından merakla beklenen çalıştayların üçüncüsü 2-3 Kasım 2022 tarihlerinde "Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf" temasıyla hibrit olarak gerçekleşecek. Çalıştay bir taraftan yüz yüze olarak kayıtlı katılımcılarla gerçekleşirken, diğer taraftan zoom üzerinden çevrimiçi olarak da izlenebilecek.

4.jpg

Çalıştay kapsamındaki konuşmaların yanı sıra kayıtlı katılımcılarla yüz yüze atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Çalıştay dili Türkçe ve İngilizce olup; isteyen katılımcılar için simultane çeviri seçeneklerindan da istifade edilebilecek.

5.jpg

Yüz yüze katılımcı sayısının azami 60 kişi olacağı çalıştaya, hem çevrimiçi hem de yüz yüze katılım için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Çalıştay programı, çalıştay özet kitapçığı ve atölyeler için haberdeki ilgili başlıklara tıklanarak detaylı bilginin mevcut olduğu sayfalara ulaşılabiliyor.

* Çalıştaya, yüz yüze katılacak katılımcıların 28 Ekim 2022 tarihine kadar kayıt yaptırması gerekirken, zoom kayıtları için herhangi bir zaman sınırlaması bulunmuyor.

*Yüz yüze kayıtlarda kültürel miras alanında çalışan uzman, öğretmen, akademisyen, lisansüstü ve araştırmacılara öncelik veriliyor.

* Çalıştay kapsamındaki atölyelerden tüm katılımcıların faydalanabilmesi için her katılımcının bir atölyeye kaydolması özellikle beklenen programda; atölye içerik bilgilerine buradan ulaşılabiliyor.

Çalıştay katılımcıları arasında bir çok önemli isim bulunuyor.

Asuman Alpagut Anadolu Medeniyetleri Müzesi • Museum of Anatolian Civilizations

Behiç Ak, Yazar • Author

Carlo Lippolis, Turin Üniversitesi • University of Turin/CRAST

Cyrille Gouyette, Louvre Müzesi • The Louvre Museum

Çiğdem Maner, Koç Üniversitesi • University

Federico Zaina, Milano Politeknik Üniversitesi • Politecnico di Milano

Filiz Yenişehirlioğlu, Koç Üniversitesi • University

Frances Pinnock, Roma Sapienza Üniversitesi • Sapienza University of Rome

Heba Safey Eldeen, Uluslararası Misr Üniversitesi • Misr International University

Ilgım Veryeri Alaca, Koç Üniversitesi • University

İbrahim Barış Sarıca, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Republic of Türkiye Ministry of Culture and Tourism General Directorate for Cultural Heritage and Museums

Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı

Mirko Furlanetto, Turin Üniversitesi • University of Turin/CRAST

Moritz Kinzel, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul • German Archaeological Institute İstanbul

N. Emre Apaydın, Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı • Cin Ali Education and Culture Foundation

Nazmi Ağıl, Koç Üniversitesi • University

Nicolò Marchetti, Bolonya Üniversitesi • University of Bologna

Özlem Dengiz, Uğur Müze Kumbaram

Pınar Durgun, Berlin Önasya Arkeoloji Müzesi • Berlin Museum of the Ancient Near East

Sebla Kut, Komet Kültür ve Sanat Projeleri • Komet Culture and Art Projects

Seçil Tezer Altay, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul • German Archaeological Institute İstanbul

Serpil Karaoğlu, Koç Üniversitesi • University

Zeynep Boz, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Republic of Türkiye Ministry of Culture and Tourism General Directorate for Cultural Heritage and Museums (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar