Ercüment Akdeniz'den yeni kitap: 'Göç ve Belediyeler: İktidar ve Muhalefet Perspektifleri'

Ercüment Akdeniz'den yeni kitap: 'Göç ve Belediyeler: İktidar ve Muhalefet Perspektifleri'
Gazeteci, yazar ve Eski Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'in yerel yönetimlerin göç politikalarına ilişkin yeni çalışması 'Göç ve Belediyeler: İktidar ve Muhalefet Perspektifleri' Tekin Yayınevi etiketiyle okurlarla buluşuyor.

Artı Gerçek - Göç ve iltica süreçlerine dair derin saha bilgisi olan gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz bu kitapta; "İş cinayetlerinde yerel yönetimlerin rolü ne?, Entegrasyon mu bir arada yaşam mı?, Göçmenler seçimlerde nasıl araçsallaştırılıyor?, Göç politikalarında olumlu örnekler neler?" gibi temel sorular ile yola çıkarak çağdaş dünyanın yakıcı sorunlarına yanıtlar arıyor ve bu sorunların kent politikalarıyla ilişkisine mercek tutuyor.

'Göç ve Belediyeler: İktidar ve Muhalaefet Perspektifleri', Ercüment Akdeniz, Tekin Yayınları, 240s.,2024

Tanıtım bülteninden:

Bu kitap “yerel yönetim” kavramının hegemonik tezahürlerini alt üst ederek, bir arada yaşamın ihtimallerine dair akademik ve politik çalışmalara büyük bir katkı sunuyor. DR. SİBEL KARADAĞ

Ercüment Akdeniz, bu çalışmasıyla göçmenler üzerinden yürütülmekte olan kent ve yerel yönetim politikalarının ne türden “yeni” sorunlara neden olduğunu ve bu sürecin uluslararası ilişkilerini ortaya koyuyor. DR. ONUR HAMZAOĞLU

Göç ve iltica süreçlerine dair derin saha bilgisiyle öncü çalışmalara imza atan Ercüment Akdeniz, yerel yönetim politikalarına ilişkin kapsamlı bir tablo ve farklı bir perspektif ortaya koyuyor. PROF. DR. CENK SARAÇOĞLU

ERCÜMENT AKDENİZ KİMDİR?

1972 yılında Malatya'da doğdu. Vartolu bir işçi ailesinin 5 çocuğundan biri olarak büyüdü. İlk ve orta öğretimini İskenderun'da tamamladı. İstanbul’da inşaat, matbaa, tekstil iş kollarında çalıştı. 1991 yılında Marmara Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümünü kazandı. Yükseköğrenim gençlik mücadelesinde yer aldı. Emek Gençliği örgütlenmesinin yanı sıra Emek Partisi yönetimlerinde bulundu.

Emek Partisi'ne bağlı televizyon kanalı Hayatın Sesi televizyonunda Babil Kulesi adlı programın sunuculuğunu yaptı. Evrensel gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akdeniz, yazılarında mültecilere eğildi ve mülteciler üzerinde çalışmalar yaptı. Uzun yıllar mülteciler ve göçmen emeği üzerine saha çalışmaları yaptı, haber ve makaleleri çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı.

“Suriye Savaşının Gölgesinde: Mülteci İşçiler” (2014), 'Ölüm Koridorundan Mülteci Pazarlığına: Sığınamayanlar” (2016) ve ”En Güzel Şarkı” (2018) kitapları yayınlandı. Fişek Enstitüsü Çocuğun İnsan Hakları Ödülü, Halkevleri Hakikatin Peşinde Koşanlar Ödülü ve Musa Anter Gazetecilik Ödüllerine layık görüldü. 22 Kasım 2020 tarihinde Emek Partisinin 9. Olağan Kongresi toplantısında kongrede gerçekleştirilen seçimle Emek Partisi genel başkanlığı görevine seçildi. Emek Partisinde genel başkanlık görevine seçilmesiyle birlikte EMEP; Suriyeli, Afgan ve diğer mültecilere açılım başlattı, çift dilli bildiriler bastı ve Türkiyeli işçilerle mülteci işçilerin mücadelesini ortaklaştırmaya çalıştı. 24 Mayıs 2023'teki Genel Seçim sürecinden sonra Genel Başkanlıktan ve parti üyeliğinden istifa etti. (KÜLTÜR SANAT)

Öne Çıkanlar