Türkiye'den yazarlar Londra'da: 'Edebiyatın Gerçeği ve Hayatın İçindeki Edebiyat'

Türkiye'den yazarlar Londra'da: 'Edebiyatın Gerçeği ve Hayatın İçindeki Edebiyat'
Londra Queen Mary Üniversitesi’nde dünya ve Türkiye edebiyatı üzerine bir panel düzenlendi. Türkiye'den yazarların konuşmacı olarak katıldığı panelin kolaylaştırıcılığını Uluslararası Pen Yazarlar Kulübü Başkanı Burhan Sönmez yaptı.

Artı Gerçek - Londra Queen Mary Üniversitesi’nde yazar Burhan Sönmez, Dursaliye Şahan ve gazeteci yazar Akın Olgun’un katıldığı panelde yazarlar, edebiyata bakış açılarını ve yazarlık deneyimlerini anlattılar.

'TOPLUMSAL SORUNLARI YAZARAK YÜZLEŞMEYİ VE YÜZLEŞTİRMEYİ DERT EDİNİYORUM'

Gazeteci ve yazar Akın Olgun, “Yaşadıklarımı, gördüklerimi, etkilendiklerimi, edebiyata aktarmaya ve toplumsal sorunları yazarak yüzleşmeye ve yüzleştirmeyi dert ediniyorum. Bu benim temel motivasyonum ve El âlem adlı öykü kitabımda bu yüzleştirmeyi, özellikle göçmen kadınların yaşadıkları üzerinden anlatmaya çalıştım ve evet çokça zorlandım. Şu anda ise hazırlık aşamasında olan ve yazmaya devam ettiğim bir kısa roman çalışmam var. Ayrıca Yunanistan cezaevinde bulunan ve ‘kaptanlar’ olarak adlandırılan Türkiyeli mahkumlara dair hazırladığım bir çalışmayı da yakında okuyucuyla buluşturmuş olacağım” dedi.

'İYİ YAZI KENDİ OKURUNU BULUR'

Yazar Burhan Sönmez de “Yazdıklarınızın ne kadar okunduğu önemli değil. Yazar bunu fazla düşünmemeli. Bu kaygılar asıl amacınızdan, yani çalışmanıza yoğunlaşmaktan sizi alıkoyar. İyi yazı kendi okurunu bulur” dedi.

"Okumanın sessiz ve derinden bir örgütlenme biçimi olduğunu" belirten yazar Dursaliye Şahan da, “Okumak yazmaktan daha önemli. Sömürüye ve faşizme direnmek için okumalıyız. Bir yazar olarak benim ideal okuyucu hayalim, önerileni, dayatılanı değil, kendi seçtiği metinleri, kitapları okuyan ve eleştirmekten çekinmeyen okuyucu” dedi.

Toplantı panele katılan konukların sorularıyla devam etti. (Kaynak: Edebiyat Haber)

Öne Çıkanlar