AB'den sınırdışı edildi, bu kez New York Konsolosluğu'na gidiyor

AB'den sınırdışı edildi, bu kez New York Konsolosluğu'na gidiyor
Hollanda'dan sınır dışı edilen ve Schengen anlaşmasına dahil diğer AB ülkelerine de giremeyecek olan Bakan Kaya, bugün Türkiye'nin New York Konsolosluğu'nda...

Hollanda'dan sınır dışı edilen ve Schengen anlaşmasına dahil diğer AB ülkelerine de giremeyecek olan Bakan Kaya, bugün Türkiye'nin New York Konsolosluğu'nda Türkiye vatandaşları ile biraraya gelecek

POLİTİKA- Hollanda'da istenmeyen kişi ilan edilen AKP'li bakan Fatma Betül Sayan Kaya, bu kez rotayı ABD'ye çevirdi.

Kaya ve kendisine eşlik edecek bir grup AKP'li ve CHP'li vekil, Türkiye'nin New York Konsolosluğu'nda bir konuşma yapacak. Programın detayları ise konsolosluktan atılan iki tweet ile ortaya çıktı.

İlk tweette, Bakanın yanındakilerle birliket 14 Mart Salı günü Türkiye vatandaşları ile biraraya geleceği belirtilirken, ikinci tweette ise, katılacak diğer milletvekillerinin isim bilgileri yer alıyor.

Kaya, Hollanda'ya giremeyecek

Hollanda'da sınırdışı edilen Kaya, yeniden Hollanda'ya gelmesi halinde 6 ay hapis cezasına çarptırılacak ve yeniden sınır dışı edilecek.

Hollanda, "istenmeyen kişi" uygulamasını bugüne kadar genellikle hukuki olarak ülkede bulunma hakkı olmayan ve güvenliği tehdit eden yabancı suçlular için işletiliyor.

Sınır dışı edilen kişilerin Hollanda ya da diğer Schengen ülkelerine en fazla 10 yıllık bir süre boyunca girmesine izin verilmiyor. Ciddi tehdit oluşturan suçlular için bu süre 10 yılın üzerine çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar