Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: Cezasızlık algısının önlenmesine ilişkin çalışmalar yapıyoruz

Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel: Cezasızlık algısının önlenmesine ilişkin çalışmalar yapıyoruz
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, "Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi. Yüksel, bu kapsamda yargı paketinin hazırlandığını söyledi.

Artı Gerçek - Meclis'te basın toplantısı düzenleyen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, toplumda 'cezasızlık algısının' arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemdeki cinayetlerde faillerin çok sayıda suç kaydı olduğu halde serbest dolaştığı yönündeki tepkilerin ardından, bu konuda yasal düzenlemeler yapılacağını açıklamıştı.

Yüksel de artan toplumsal olaylarla ilgili önlem alınması gerektiğini belirterek, "İnternet ve sosyal medya bu konularda maalesef toplumu olumsuz etkileyebiliyor. Bir yandan teknolojik gelişmeler, internet ve sosyal medya gibi araçlar, toplumun gelişmesi için önemli olduğu gibi kötüye de kullanabiliyor. Tüm bunları dikkate alarak, bu gelişmeler ışığında çalışmalar yapmamız gerekiyor" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YARGI PAKETİ OLARAK GELECEK'

Toplumdaki 'cezasızlık algısının önlenmesine ilişkin bir çalışma yaptıklarını' ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığımız, adalet bakanlığımız ve Meclis'te çalışmalar devam ediyor. Cezasızlık algısı, aslında belli bir oran suçun altında olanlar için. Denetimli serbestlik gibi mekanizmalardan dolayı belli suçları işleyenler, belli oranların altındaki genelde bunlar iki senenin altında olanlar için geçerli. Herhangi bir ceza alınmayacak gibi bir algı var. Aslında bunlar ceza alsa bile cezaevine girip çıktığı için toplumdaki bu cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerekiyor. Dolasıyla burada ceza alanların nispi oranda veya buna benzer şekilde, belli bir oranda cezasını çektikten sonra denetimli serbestliğe girmesi için çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde Yargı Paketi olarak gelecek ama bundan evvel Yargı Strateji Belgesi'nde yer alacak" açıklamasında bulundu. (DHA)

Öne Çıkanlar