AKP başörtüsü teklifini Meclis'e sunuldu: Aile tanımı da teklife girdi

AKP başörtüsü teklifini Meclis'e sunuldu: Aile tanımı da teklife girdi
AKP'nin hazırladığı başörtüsü teklifini Meclis'e sundu. AKP, MHP ve BBP'nin 336 milletvekilinin imzasıyla hazırlanan teklifte muhalefetin tepkisini çeken 'ailenin kadın ve erkek arasında hukuki bir müessese' olarak tanımlanması da yer alıyor.

Artı Gerçek - AKP, başörtüsüne anayasal güvence getirilen ve ailenin yeniden tanımlandığı anayasa değişikliği teklifini TBMM'ye sundu.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin teklif Meclis Başkanlığı'na sunmadan önce bir basın toplantısı düzenledi. AKP'li kadın vekiller ile birlikte yaptığı basın toplantısında, teklifin altında AKP, MHP ve BBP'li 336 milletvekili imzasının olduğunu açıkladı.

Teklifin ilk maddesi başörtüsüne anayasal güvenceyi içeriyor. Zengin bununla ilgili "Teklifimizde; başörtülülerin de başı açıkların da hakkını savunuyoruz. Kısaca kadınların özgürlüğünü savunuyoruz. Bunu hayati bir mesele olarak görüyoruz. Mesele çözüm ise referanduma götürmeden çözelim." dedi.

'AİLE TANIMI ERKEK VE KADIN ARASINDAKİ HUKUKİ MÜESSESE'

AKP'nin teklifini ikinci maddesinin de tartışmalara neden olan aile kurumunun tanımını içeriyor.

Özlem Zengin bunula ilgili şöyle konuştu:

“Teklifimizin ikinci maddesi aile müessesine dair. Bizim anayasamızda aile toplamın temeli olarak görülmüştür. Anayasaya evlilik birliğinin bir kadın ve bir erkek arasına olan hukuki müessese olduğunu koyuyoruz. Bu maddeye Meclis'te karşı çıkacak bir vekil olduğunu düşünmüyorum.”

'OCAKTA TEKLİFİN GENEL KURUL'A GELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ'

Teklifin Anayasa komisyonuna gönderileceğini belirten Zengin, Genel Kurul'da Ocak ayında görüşüleceğini tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar