AKP ittifak şemsiyesini genişletiyor: 3 il MHP'ye verilecek, HÜDA PAR ilçe istedi; BBP ile Sivas görüşülecek

AKP ittifak şemsiyesini genişletiyor: 3 il MHP'ye verilecek, HÜDA PAR ilçe istedi; BBP ile Sivas görüşülecek
Yerel seçimlere çok az bir zaman kala partilerin seçim mesaisi hız kazandı. Cumhur İttifakı bileşenleriyle görüşmeler sürdüren AKP'nin 3 ili MHP'ye vereceği ve BBP'yle de, Sivas dahil bazı şehirlerde ortak aday çalışmasının ele alınacağı iddia edildi.

Artı Gerçek - 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde bir yandan seçim hazırlıkları için çalışmalar yürütülürken, 'seçim iş birliği' arayışlarına dönük görüşme trafiği de hız kazandı.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra, kongre ve kurultay süreçlerini tamamlayan iktidar ve muhalefet partilerinde ana gündem maddesi, yaklaşan yerel seçimler. Seçime az bir zaman kala siyasi partiler, yerel seçim stratejilerine son şeklini veriyor.

MHP İLE İL PAZARLIĞI

NTV'nin aktardığına göre AKP, bu güne değin MHP ile 11 görüşme gerçekleştirdi. İki parti arasında bu hafta son görüşmenin yapılması, çalışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulması bekleniyor.

Çalışma kapsamında; Adana’da MHP’nin değil AKP’nin aday göstermesi ve MHP tarafından desteklenmesi bekleniyor.

3 İL MHP'YE VERİLECEK

Mersin, Manisa ve Muğla’da ise MHP’nin aday göstermesi ve AKP’nin bu adayları desteklemesi yönünde bir çalışma olduğu iddia ediliyor.

Bu şehirlerin dışında kalan büyükşehirlerde, MHP’nin AKP’nin adaylarını destekleyebileceği ifade ediliyor. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir ve ilçeler özelinde MHP’nin aday çıkaracağı ve AKP’nin destek vereceği yerler olabilir.

AKP GENEL MERKEZİ'NDE HÜDA PAR'LA TOPLANTI

Öte yandan HÜDA PAR yetkilileri, bugün saat 15.00’te AKP’yi ziyaret etti. HÜDA PAR heyeti, Efkan Ala başkanlığındaki heyetle yaklaşık 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Dün Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu kabul etmişti. Erdoğan görüşmede, 81 ilde destek istemişti.

Yapıcıoğlu bu isteğe olumsuz bir yanıt vermese de ilçeler bazında bazı isteklerini talep etti. Erdoğan bu isteğe olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmayarak “Çalışalım” ifadesi kullanıldı.

BBP İLE SİVAS GÖRÜŞMESİ

Bugün ikinci görüşme Büyük Birlik Partisi'yle (BBP) yapılacak. Bu görüşmede başta Sivas olmak üzere bazı şehirlerde ortak aday çalışmasının masaya yatırılacağı ifade ediliyor. AKP’nin DSP ve Yeniden Refah Partisi’yle de çalışma yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar