AKP'li milletvekillerinin danışmanlarına her hafta zorunlu test

AKP'li milletvekillerinin danışmanlarına her hafta zorunlu test
AKP'li milletvekili danışmanlarının test sonuçlarını her salı günü birlikte çalıştıkları vekile ilettikleri iddia edildi.

AKP'li milletvekillerinin danışmanlarına 'haftada bir kez Coronavirus testi yapma zorunluluğu getirildiği' iddia edildi. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada AKP'li vekillerin TBMM'deki danışmanlarına da test zorunluluğu getirildiğini belirtti. 

'TEST SONUÇLARINI SALI GÜNÜ VEKİLE İLETİYORLAR'

Yarkadaş, "AKP milletvekillerinin TBMM'deki danışmanlarına da 'haftada bir kez test yaptırma zorunluluğu' getirilmiş" diyen Yarkadaş, "Danışmanlar her pazartesi gerekçe bile göstermeden TBMM'de test yaptırıyor; test sonuçlarını ise salı günü birlikte çalıştığı milletvekiline gösteriyor" diye yazdı.

Yarkadaş'ın, açıklamaları şu şekilde:

"AKP milletvekillerinin TBMM'deki danışmanlarına da "haftada bir kez test yaptırma zorunluluğu getirilmiş. Danışmanlar her pazartesi gerekçe bile göstermeden TBMM'de test yaptırıyor; test sonuçlarını ise salı günü birlikte çalıştığı milletvekiline gösteriyor. Konuştuğum bir danışman 'Meclis açıkken, arkadaşlarımız sürekli test yaptırıyordu. Meclis şu an kapalı olduğu için test yaptıranların sayısı azaldı. Bazı danışmanlar evden çalışmaya başladı. Meclis Ekim'de açılınca her hafta yine test yaptırılacak ve vekile gösterilecek' dedi."

AKP'LİLERE HER HAFTA ZORUNLU TEST YAPILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Burdur Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nihat Ülkü, AKP İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık'ın yapılan bir toplantıya geç kalmasına ilişkin "AK Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla AK Partililer her hafta Covid-19 testi yapmak zorunda" cevabını verdiğini söylemişti.

    

AKP'Lİ VEKİL BİR AYDA 8 TEST YAPTIRMIŞTI

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da Coronavirus'e yakalandığını söylediği açıklamasında bir ayda 7 kez test yaptırdığını, 8. testinin pozitif olduğunu duyurmuştu. Türk Tabipler Birliği, Türkoğlu'na bir ayda 8 kez test yapılmasının "skandal" olduğunu söylemişti.

    

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar