‘AKP'de istifa kararı alan Urfa vekili Gülpınar’ı 'Seni Erdoğan'la görüştüreceğiz' diye ikna ettiler’

‘AKP'de istifa kararı alan Urfa vekili Gülpınar’ı 'Seni Erdoğan'la görüştüreceğiz' diye ikna ettiler’
Gazeteci Terkoğlu, AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın istifa kararından ‘Seni Erdoğan'la görüştüreceğiz’ diye söz verilmesi üzerine vazgeçtiğini iddia etti. Terkoğlu, 'beklenen buluşmanın' aradan bir ay geçmesine rağmen gerçekleşmediğini söyledi.

Artı Gerçek-Cumhuriyet gazatesi yazarı Barış Terkoğlu, AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın geçen ay istifa kararı aldığı iddiasını köşesine taşıdı. Gülpınar hakkında çıkan ‘istifa’ haberlerin altını boş olmadığını belirten Terkoğlu, “Bir süredir Şenyaşar ailesinin katledilmesi dahil, Urfa’daki sorunları parti içinde dile getiren Gülpınar, bir şeyleri değiştiremediğini görünce vekillikten istifa kararı almış” dedi.

Terkoğlu kaleme aldığı yazısında, "Rahatsız olduğu herkesçe bilinen Kasım Gülpınar ise, başka partiye geçmeyeceğini Cuma gecesi Tv100’e bağlanarak açıkça söyledi. Gelgelelim, Gülpınar’ın önümüzdeki dönem vekil olmak istemediği herkesin bildiği sır" ifadelerini kullandı.

Şeyh ailesinden gelen Gülpınar’ın şehirde tartışmasız karşılığı olduğunu belirten Terkoğlu, "Öyle ki bu sayede, babası Eyyüp Cenap Gülpınar yıllarca vekillik ve bakanlık yaparken, Kasım Gülpınar da dört dönemdir AKP’de vekil" vurgusu yaptı.

İSTİFADAN VAZGEÇİRİLMİŞ

Gülpınar hakkında çıkan istifa dedikodularının altı da boş olmadığı belirtten Terkoğlu söz konusu iddia ile ilgili şunları kaydetti:

"Bir süredir Şenyaşar ailesinin katledilmesi dahil, Urfa’daki sorunları parti içinde dile getiren Gülpınar, bir şeyleri değiştiremediğini görünce vekillikten istifa kararı almış. Geçen ay, Erdoğan ABD’deyken, bu kararını da resmen yetkililere bildirmiş.

İşte bu noktada, devreye Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan girmiş. Telefonla Gülpınar’ı arayarak ikna etmiş. Dönüşte Erdoğan’la Gülpınar’ı görüştüreceğini söylemiş. Aradan bir ay geçti. AKP kulislerinden öğrendiğime göre beklenen buluşma halen gerçekleşmemiş.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar