AKP'de 'sokak köpeği' zirvesi: 'Katletme' önerisi de konuşuldu

AKP'de 'sokak köpeği' zirvesi: 'Katletme' önerisi de konuşuldu
Gazeteci Nuray Babacan'ın kulisine göre Erdoğan, sokak köpekleri konusunda bakanlara "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye tepki gösterdi. Konuşulan 'çözüm önerileri' arasından köpekleri 'uyutma' adı altında katletme de yer alıyor.

Artı Gerçek - Son dönemlerde sokakta yaşayan köpeklere yönelik tartışmalar son sürat devam ederken iktidarın 'çözüm önerileri' arasında; kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından sahiplendirilmeyen köpeklerin 'uyutulma' adı altında katledilmesi yer aldı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak köpekleri konusunda bakan ve bürokratlardan bilgi aldığını ve bir an önce adım atılması gerektiği yönünde talimat verdiğini yazdı.

ÜÇ ÜLKENİN SİSTEMİ BAZ ALINACAK

Kulislere göre Erdoğan, sokak köpekleri konusunda “Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

AKP’nin sokak hayvanları zirvesinde, İngiltere, İtalya ve Portekiz’deki sistemlerin örnek alınacağı açıklandı.

Babacan’ın yazısına göre, toplantıda sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve barınak kapasitesi konusunda ciddi maliyet sorunları yaşandığı, Tarım Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında bu konuda bir kriz çıktığı bildirildi.

‘SAHİPLENDİRİLMEYEN HAYVANLAR UYUTULACAK’

Belediyeler de bütçelerinin yetersizliğinden şikayet etti. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin aşamalı olarak yapılması, köpeklerin sahiplendirilmesi için süre verilmesi ve sahiplendirilmeyen hayvanların 'uyutulması' gibi öneriler gündeme geldi.

Erdoğan’ın, ilgili tüm bakan ve bürokratları acil çözüm için harekete geçmeye çağırdığı ve bu sorunun dünya örnekleri incelenerek çözüleceği belirtildi. İngiltere, İtalya ve Portekiz’deki sistemlerin incelendiği ve bu sistemlerin uygulanacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar